Activitatea Direcţiilor Permise Auto, sistată din cauza unor defecţiuni tehnice / Carmen Dan, prezentă la sediul instituţiei. UPDATE: Defecţiunea a fost remediată, iar serviciile DRPCIV vor fi active sâmbătă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a mers, joi, la sediul Direcţiei Permise Auto, pentru a afla cât durează lucrările de reparaţie a echipamentului care a dus la blocarea activităţii instituţiei şi pentru a vedea care este situaţia persoanelor programate pentru obţinerea carnetului auto. UPDATE: Defecţiunea de la Direcţia Permise Auto a fost remediată. Serviciile DRPCIV vor fi active sâmbătă

1304 afișări
Imaginea articolului Activitatea Direcţiilor Permise Auto, sistată din cauza unor defecţiuni tehnice / Carmen Dan, prezentă la sediul instituţiei. UPDATE: Defecţiunea a fost remediată, iar serviciile DRPCIV vor fi active sâmbătă

Activitatea Direcţiilor Permise Auto, sistată din cauza unor defecţiuni tehnice / Carmen Dan, prezentă la sediul instituţiei, pentru a afla cât durează repararea serverelor

UPDATE 18:45 Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunţă că defecţiunea apărută, miercuri seara, la un server central al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a fost remediată. Angajaţii vor recupera ziua pierdută sâmbătă.

"Defecţiunea apărută în cursul serii de ieri, la nivelul unui server central al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, a fost remediată. Conducerea ministerului a dispus ca toate serviciile publice comunitare regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor de la nivelul întregii ţări să desfăşoare activităţi în program normal de lucru în ziua de sâmbătă, 28 octombrie", transmite MAI.

"Efectiv, sistemul a cedat în jurul orei 2.00, azi-noapte. În toată această perioadă ne-am asigurat că salvăm şi facem back-up-ul pe baza de date în aşa fel încât să nu existe niciun risc. Precizez că nu există niciun risc din punctul acesta de vedere. Nu este un atac cibernetic. A fost o defecţiune la sistemul de răcire, o defecţiune mecanică ce nu a putut fi anticipată. Tot aseară când am intrat pe avarie, am comandat piesele care trebuie înlocuite", a spus Carmen Dan, după ce a mers la Direcţie de Paşapoarte pentru a analiza situaţia.

Carmen Dan a precizat că aproximativ 15.000 de persoane apelează, zilnic, la serviciile Direcţiei de Permine. Ministrul a adăugat că va face şi o verificare cu privire la managementul instituţiei.

Carmen Dan a ajuns, joi dimineaţa, la Direcţia Permise pentru a afla cât durează lucrările de reparaţii a echipamentului de răcire a unui server, care a dus la blocarea activităţii angajaţilor instituţiei. Totodată, ministrul vrea să vadă care este situaţia persoanelor programate pentru depunerea sau ridicare actelor pentru obţinerea permisului auto.

Ministrul de Interne a declarat că activitatea Direcţiei de Permise Auto este blocată din cauza unui sistem vechi şi care este în curs de schimbare, ea precizând că, la nivelul întregii ţări, vor fi recuperări sâmbătă şi duminică.

„Se va recupera această zi sâmbătă şi duminică şi în teritoriu(...). În momentul în care a venit această informaţie, că intrăm pe funcţionare de avarie, am transmis un comunicat de presă. Efectiv, sistemul a cedat în jurul orei 2.00, azi-noapte. În toată această perioadă ne-am asigurat că salvăm şi facem back-up-ul pe baza de date în aşa fel încât să nu existe niciun risc. Precizez că nu există niciun risc din punctul acesta de vedere. Nu este un atac cibernetic. A fost o defecţiune la sistemul de răcire, o defecţiune mecanică ce nu a putut fi anticipată. Tot aseară când am intrat pe avarie, am comandat piesele care trebuie înlocuite. Vor ajunge astăzi (joi -n.red.) în jurul orei 15.00. Din momentul acela, componentele vor fi înlocuite”, a spus Carmen Dan, după ce a mers la Direcţie de Paşapoarte pentru a analiza situaţia.

Ministrul a precizat că îşi doreşte ca vineri sistemul să funcţioneze la întreaga capacitate.

„Acest sistem se află pe sfârşitul duratei de exploatare. De aproximativ două luni de zile se lucrează la transferul pe noul sistem care este achiziţionat. Undeva la sfârşitul lunii noiembrie acest nou sistem să fie întru totul funcţional. Acum este în etapa de testare”, a spus sursa menţionată.

Carmen Dan a precizat că aproximativ 15.000 de persoane apelează zilnic la serviciile Direcţiei de Permine.

Ministrul a adăugat că va face şi o verificare cu privire la managementul instituţiei.

Directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), Florin Catană, a declarat, joi, pentru Mediafax, că nu este vorba despre o defecţiune a softului, ci s-a defectat un echipament de răcire a unui server.

„De azi noapte se lucrează la remediere şi încercăm pe cât posibil să rezolvăm astăzi problema. Toţi cei care au fost programaţi azi vor fi reprogramaţi”, a declarat Catană.

În cadrul birourilor centrale şi din ţară ale Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, nu se vor putea efectua, în cursul zilei de joi, activităţi cu publicul din cauza unor probleme tehnice, au anunţat reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

„Din cauza unor defecţiuni de ordin tehnic la nivelul unui server central al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, joi 26 octombrie 2017, nu se vor putea desfăşura activităţi cu publicul la nivelul serviciilor centrale şi judeţene. Personalul de intervenţie lucrează deja pentru rezolvarea situaţiei”, au precizat reprezentanţi ai MAI.

„Nu este vorba despre o defecţiune a softului, ci s-a defectat un echipament de răcire a unui server. De azi noapte se lucrează la remediere şi încercăm pe cât posibil să rezolvăm astăzi problema. Toţi cei care au fost programaţi azi vor fi reprogramaţi. Într-un fel sau altul se va recupera ziua de azi, fie se va lucra peste program, fie se va lucra sâmbătă. Depinde”, a declarat directorul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici