Adio temperatură luată la intrarea în şcoală. Oricum elevii sunt în general asimptomatici

  • Ministerul Sănătăţii: Elevilor nu li se mai măsoară temperatura când vin la şcoală
  • Ionela Neagoe, directoare: Măsurarea temperaturii cu un termometru normal nu este o soluţie
  • Triajul zilnic va fi făcut totuşi acasă, de către părinţi
3644 afișări
Imaginea articolului Adio temperatură luată la intrarea în şcoală. Oricum elevii sunt în general asimptomatici

Dacă micuţul tău va fi nevoit să meargă la şcoală în toamnă, află că s-ar putea să nu i se mai măsoare temperatura la intrare. Ionela Neagoe, directorul unui liceu din Capitală, îţi spune că singura metodă eficientă de a organiza triajul este termoscannerul.

Roboţelul i-a ajutat la examenele naţionale pentru că temperatura s-a luat rapid şi nu s-au creat aglomerări. Medicul Virgil Musta este şi el de acord cu renunţarea la triaj. 

”Majoritatea copiiilor sunt asimptomatici, ceea ce înseamnă că triajul epidemiologic legat de detectarea simptomelor nu este cel mai eficient, doar se poate face, întrebările puse dacă cineva din familie prezintă simptome şi atunci poţi deduce că şi copilul e posibil să fie pozitiv în ideea în care cineva din familie are simptomatologie de COVID”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist.

”În primul rând că se aglomerează copiii la intrare şi se pierde timpul şi în al doilea rând, nu toţi care au, eventual ar avea COVID ar avea temperatură sau invers, poate cel care are temperatură nu are neapărat Covid-19. Noi am avut un caz la Bacalaureat, o fetiţă care a avut amigdalită, amigdale purulente şi nu a putut din cauza temperaturii să intre şi a dat bacul în sesiunea specială, deşi nu a avut Covid-19”, spune Ionela Neagoe, director Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr.

Autor: Marina Dinu, Andreea Burnar

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici