Aghiasma curge la ROBINET pentru populaţia din Ploieşti, Câmpina şi localităţile din jur, după ce preoţii au sfinţit apa de la baraj - FOTO

Mii de locuitori din Ploieşti, Câmpina şi localităţile din jur au, de luni, aghiasmă la robinet, după ce preoţii au sfinţit apa de la Barajul Paltinu, situat pe Valea râului Doftana, păstrând, astfel, o tradiţie de durează de 18 ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3406 afișări
Imaginea articolului Aghiasma curge la ROBINET pentru populaţia din Ploieşti, Câmpina şi localităţile din jur, după ce preoţii au sfinţit apa de la baraj - FOTO

Aghiasma curge la robinet pentru populaţia din Câmpina, Ploieşti şi localităţile din jur, după ce preoţii au sfinţit apa de la baraj

La iniţiativa conducerii Sistemului Hidrotehnic Paltinu-Voila, preoţii au sfinţit, luni, apa care ajunge la robinetele a mii de prahoveni, aceasta fiind o tradiţie de 18 ani.

Slujba de sfinţire a apei a fost făcută la Uzina de apă a Barajului Paltinu.

Preotul care a oficiat slujba de sfinţire a apei care ajunge la robinetele din casele a mii de prahoveni a declarat că această apă este “tămăduitoare şi aduce binecuvântare atât sufletului, cât şi trupului”.

“Am făcut o sfeştanie pentru sfinţirea Apei cele Mari şi aici, de unde toate localităţile folosesc apa, pentru a fi sfinţită şi pentru a le aduce curăţire de păcate, vindecări de boli, să le aducă binecuvântare şi sfinţire în casele tuturor care folosesc această apă de la acest sistem, Paltinu. Această apă este tămăduitoare şi aduce binecuvântare atât sufletului, cât şi trupului”, a declarat preotul Gheorghe Şopaltă.

Acesta a mai precizat că la robinete va curge agheasmă până pe 14 ianuarie.

Angajaţii Barajului spun că tradiţia sfinţirii apei la Baraj este veche de 18 ani.

Sistemul alimentează cu apă populaţia din Câmpina, Ploieşti şi localităţile din jur. Livrăm cam peste 2,5 milioane de metri cubi de apă pe lună, apă tratată, bună de băut. Sărbătorim şi noi, Boboteaza. Tradiţia se păstrează de acum 18 ani când am avut în vizită un protopop care, la sfârşitul vizitei, fiind chiar de Bobotează, ne-a rugat să facă o slujbă în sala de filtre. Şi de atunci, în fiecare an ne întâlnim şi vin şi foştii colegi”, a declarat şeful Sistemului Hidrotehnic Paltinu-Voila, Gheorghe Poienariu.

Barajul Paltinu este situat pe Valea râului Doftana, fiind pus în funcţiune în 1971.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici