Aglomeraţie pe şosele din ţară, românii se întorc din minivacanţa de Paşte - FOTO

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că, luni, se circulă în coloană pe mai multe drumuri naţionale după ce românii care au petrecut minivacanţa de Paşte se întorc acasă, printre altele fiind aglomeraţie pe DN1 Braşov-Bucureşti şi pe DN1A Săcele-Cheia-Ploieşti.

2787 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie pe şosele din ţară, românii se întorc din minivacanţa de Paşte - FOTO

Aglomeraţie pe şosele din ţară, românii se întorc din minivacanţa de Paşte

Printr-un comunicat de presă, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că se circulă în coloană, cu 20-30 kilomtri pe oră în staţiunea Bran din cauza numărului foarte mare de autoturisme. La fel şi la Dragoslavele, în judeţul Argeş, însă din cauza unui accident uşor.

"De la intrarea în Buşteni până la limita cu judeţul Braşov, dar şi la Comarnic, se circulă în coloană pe sensul de mers către Bucureşti, pe unele porţiuni cu viteză normală, iar pe altele cu viteză redusă. În sens opus, numărul de autovehicule a mai scăzut. Probleme de trafic au apărut şi pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, în zona unor lucrări, în apropiere de Măneciu (dinspre Cheia), unde se circulă pe o bandă, alternativ, semaforizat. Echipajul de poliţie prezent aici a fost solicitat, pentru o scurtă perioadă de timp, să fluidizeze circulaţia şi pe raza localităţii Măneciu-Ungureni, în zona unei treceri la nivel cu calea ferată.", se arată în comunicat.

Din cauza numărului mare de autoturisme se circula greu şi pe DN65 Slatina - Piteşti, între localităţile Coloneşti (judeţul Olt) şi Albota (judeţul Argeş), dar şi pe DN6 Alexandria - Bucureşti, de la ieşirea din Alexandria până în Drăgăneşti-Vlaşca (judeţul Teleorman) şi între localităţile Naipu şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu).

Potrivit comunicatului, "pe DN7, la intrarea în localitatea argeşeană Bascov dinspre Râmnicu Vâlcea, mulţi automobilişti încetinesc mai mult decât este necesar sau chiar opresc la o trecere la nivel cu o cale ferată închisă (în zona Valea Ursului). Le recomandăm conducătorilor auto să respecte semnalele de mărire a vitezei efectuate de poliţiştii care acţionează în zona căii ferate".

Poliţiştii de la Rutieră le recomandă conducătorilor auto să păstreze o distanţă suficientă în mers, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă în cazul în care autovehiculele din faţă frânează brusc şi să nu se angajeze în depăşire pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici