Al doilea om în stat, despre raportul MCV: Este mai degrabă o abordare politică, nu juridică

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că va discuta în coaliţie, cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, după prezentarea raportului MCV, precizând că vor exista observaţii care vor trebui făcute, documentul având o abordare politică, nu juridică.

549 afișări
Imaginea articolului Al doilea om în stat, despre raportul MCV: Este mai degrabă o abordare politică, nu juridică

Al doilea om în stat, despre raportul MCV: Este mai degrabă o abordare politică, nu juridică

„Vreau să văd întâi documentul şi după aceea am să mă pronunţ, dar documentul Comisiei îl văd prin prisma unei abordări mai degrabă politice şi nu juridice. O să discut acest subiect sigur, când o să avem proiectul, o să-l discutăm şi la nivelul Coaliţiei şi cu doamna prim-ministru şi cu ministrul Justiţiei pentru că anumite observaţii fără îndoială vor trebui făcute”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, luni la Parlament.

Comisia Europeană (CE) va prezenta, miercuri, 13 noiembrie, o analiză detaliată în raportul MCV despre modificarea legislaţiei în domeniul justiţiei şi va ţine cont şi de cele două avize ale Comisiei de la Veneţia pe Legile justiţiei şi Codurile penale.

„Am luat cunoştinţă în mod favorabil de cele două avize ale Comisiei de la Veneţia pe Codurile Penale şi Legile Justiţiei. Solicităm autorităţilor din România să le ia în considerare. După cum a declarat şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans în cadrul dezbaterii Parlamentului European: <În timp ce vom continua să dialogăm cu autorităţile române, în spiritul cooperării şi în contextul Mecanismului de Verificare şi Cooperare, Comisia trage concluziile adecvate dacă amendamentele la Legile justiţiei, Codurile penale şi la Legile privind conflictul de interese şi combaterea corupţiei nu ţin cont de aceste preocupări>", a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, în răspunsul transmis la solicitarea MEDIAFAX.

Anunţul Comisiei Europene vine după ce Comisia de la Veneţia a recomandat autorităţilor române, în avizul publicat pe site-ul instituţiei, să reanalizeze sistemul de numire şi revocare a procurorilor de rang înalt, notând că, în pofida unor îmbunătăţiri, proiectele de lege în domeniul justiţiei riscă să genereze presiuni şi să submineze independenţa sistemului judiciar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici