ALERTĂ de circulaţie. Risc de apariţie a poleiului pe autostrăzi şi pe mai multe drumuri din Moldova şi Transilvania. Situaţia exactă

Este risc de apariţie a poleiului, sâmbătă seara, pe autostrăzile A 1 Bucureşti – Piteşti şi A 2 Bucureşti – Cernavodă, precum şi pe mai multe drumuri din Moldova şi Transilvania. Poliţiştii le reamintesc şoferilor să circule cu viteză redusă.

1348 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ de circulaţie. Risc de apariţie a poleiului pe autostrăzi şi pe mai multe drumuri din Moldova şi Transilvania. Situaţia exactă

ALERTĂ de circulaţie. Risc de apariţie a poleiului pe autostrăzi şi pe mai multe drumuri din Moldova şi Transilvania. Situaţia exactă

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, din cauza carosabilului ud, a precipitaţiilor sub formă de ploaie şi a temperaturilor scăzute este posibil să se formeze polei.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud sunt condiţii de formare a poleiului pe mai multe artere din judeţele Bacău, Cluj, Iaşi, Harghita, Neamţ şi Vaslui, precum şi pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti şi A2 Bucureşti – Cernavodă.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să reducă mult viteza, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculul dinainte şi să adopte o manieră prudentă la volan, pentru a nu cădea victimă accidentelor rutiere.

De asemenea, poliţiştii le reamintesc obligaţia conducătorilor de vehicule de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi, sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici