ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de vânt în şapte judeţe. Intensificările vântului pot depăşi la rafală 130-140 km/h

Meteorologii au instituit cod portocaliu de vânt puternic în zona montană din şapte judeţe, unde intensificările vântului vor atinge şi depăşi la rafală 130-140 de kilometri la oră. Alte 16 judeţe sunt sub cod galben de viscol, până sâmbătă seara.

8894 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de vânt în şapte judeţe. Intensificările vântului pot depăşi la rafală 130-140 km/h

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de vânt în zona montană din şapte judeţe. Intensificările vântului pot depăşi la rafală 130-140 km/h

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, zona de munte a judeţelor Sibiu, Braşov, Hunedoara, Caraş-Severin, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa este sub cod portocaliu de vânt până sâmbătă la ora 18.00.

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de peste 130 - 140 de km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Judeţele Bihor, Timiş, Arad, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sibiu, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi Buzău sunt, până sâmbătă seara, sub cod galben de vânt puternic.

Vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două informări pentru acest sfârşit de săptămână. Prima a intrat în vigoare vineri, la ora 22.00, şi este valabilă până sâmbătă la ora 20.00. În această perioadă se înregistrează intensificări ale vântului, precipitaţii moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie. A doua informare meteo intră în vigoare sâmbătă seara şi este în vigoare până duminică la ora 20.00, fenomenele vizate fiind: ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici