Altercaţie în stradă la Timişoara între mai mulţi tineri, conflictul fiind aplanat de jandarmi. Trei persoane, reţinute

O altercaţie a avut loc, la Timişoara, în faţa Tribunalului, între mai mulţi tineri, printre care, potrivit unor surse, se aflau şi interlopi cunoscuţi în municipiu, iar pentru aplanarea conflictului au intervenit jandarmii care i-au condus pe aceştia la Poliţie.

238 afișări
Imaginea articolului Altercaţie în stradă la Timişoara între mai mulţi tineri, conflictul fiind aplanat de jandarmi. Trei persoane, reţinute

Altercaţie în stradă la Timişoara între mai mulţi tineri, conflictul fiind aplanat de jandarmi (Foto: Diana Iurkiewicz / Mediafax Foto)

UPDATE 21:16 - Trei persoane, reţinute în urma altercaţiei care a avut loc la Timişoara, în faţa Tribunalului

Trei persoane au fost reţinute de poliţişti, luni seară, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, în urma altercaţiei care a avut loc la Timişoara, în faţa Tribunalului, între mai mulţi tineri, printre care, potrivit unor surse, se aflau şi interlopi cunoscuţi în municipiu.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut trei persoane, în urma altercaţiei care a avut loc în faţa Tribunalului Timiş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

”Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de trei persoane bănuite de tulburarea ordinii şi liniştii publice, acestea fiind duse în arestul IPJ Timiş. Poliţiştii continuă cercetările în cauza instrumentată”, se arată în comunicat.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul de Poliţie al judeţului Timiş, poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu pentru infracţiuni de lovire, alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce mai mulţi tineri au avut o altercaţie în faţa Tribunalului Timiş.

"La data de 20 iulie, în jurul orei 11.00, poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre faptul că pe strada Proclamaţia de la Timişoara ar fi avut loc o altercaţie între mai multe persoane, în urma intervenţiei fiind depistaţi doi tineri de 22 şi 25 de ani, care au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. Totodată, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat şi condus la sediu alte trei persoane, printre care şi martori”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru infracţiuni de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi urmează să stabilească cu exactitate cum s-a produs altercaţia, urmând să identifice dacă sunt camere de supraveghere în zonă şi în cazul în acre acestea există, să urmărească imaginile.

”Precizăm faptul că până în prezent niciuna dintre persoanele implicate nu a depus plângere. Conform art. 193, alin. 3 NCP acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanţii IPJ au spus că niciunul dintre tinerii implicaţi în scandal nu avea urme de violenţă pe corp.

Totodată, reprezentanţii Inspectoratului judeţean de Jandarmi Timiş au declarat că tinerii au ieşit de la instanţă şi au avut o altercaţie verbală, moment în care jandarmii aflaţi la Tribunalul Timiş au intervenit pentru aplanarea conflictului între aceştia.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, printre cei implicaţi în altercaţie se numără şi trei cunoscuţi interlopi din Timişoara, respectiv Darius şi Caius Gazibara şi Ciprian Gavrilă.

Aceştia sunt acuzaţi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Timiş, dosarul fiind al grupării specializate în infracţiuni cu violenţă conduse de Sorin Udrea, lider al lumii interlope din Timişoara, implicat în ultimii ani în mai multe infracţiuni cu violenţă.

În dosarul în care sunt implicaţi Udrea, Darius şi Caius Gazibara şi Ciprian Gavrilă, Sorin Udrea este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la contrabandă, şantaj, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii, complicitate la tâlhărie în formă calificată, braconaj în formă calificată şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ciprian Gavrilă este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, şantaj şi ultraj contra bunelor moravirui şi tulburarea liniştii publice.

Darius Gazibara este acuzat de constiturire de grup infracţional orgaizat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Caius Gazibara este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, tentativă de omor calificat şi port fără drept a cuţitului în locurile publice, după ce în anul 2013 i-a înfipt o sabie în umăr unui rival.

Dosarul în care aceştia sunt acuzaţi se află pe rolul Tribunalului Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici