Amenzi pentru societăţile de pe litoral care nu au eliberat bonuri fiscale

Comisarii Gărzii Financiare Constanţa au dat, în numai o săptămână, amenzi în valoare de peste un milion de lei, iar activitarea mai multor societăţi economice care deţin puncte de lucru pe litoral a fost suspendată, după ce s-a constatat că acestea nu eliberează bonuri fiscale.

71 afișări
Imaginea articolului Amenzi pentru societăţile de pe litoral care nu au eliberat bonuri fiscale

Amenzi pentru societăţile de pe litoral care nu au eliberat bonuri fiscale (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, comisarii instituţiei au făcut, în prima săptămână a lunii august, o serie de verificări la agenţii economici din judeţ cu activitate sezonieră pe litoral, la peste 60 dintre aceştia fiind descoperite nereguli în ceea ce priveşte eliberarea bonurilor fiscale.

"Deşi verificările comisarilor Gărzii Financiare vizează în mod special fiscalizarea tuturor veniturilor şi în fiecare vară atenţionăm asupra acestui aspect, operatorii economici omit cu bună ştiinţă eliberarea bonurilor fiscale", a declarat directorul coordonator al GF Constanţa, Radu Cristian, care a precizat că pentru această contravenţie, pe lângă o amendă care începe de la 8.000 de lei şi confiscarea tuturor veniturilor nefiscalizate, este suspendată şi activitatea punctului de lucru.

Astfel, pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, în săptămâna 2 - 8 august, a fost suspendată activitatea a 63 de puncte de lucru cu activitate sezonieră pe litoral.

De asemenea, tot în această perioadă au fost date amenzi în valoare de 1.034.800 de lei.

Directorul coordonator al GF Constanţa îi sfătuieşte pe consumatori să apeleze imediat la Garda Financiară în cazul în care nu primesc bonuri fiscale.

"Primim zilnic sesizări scrise şi telefonice de la diverse persoane pe această temă, cărora le dăm curs imediat, şi rugăm consumatorii să nu ezite să apeleze comisarii gărzii, pentru a semnala situaţii în care nu s-a eliberat bon fiscal", a mai afirmat Radu Cristian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici