Anchetă a Avocatului Poporului privind bărbatul mort la Spitalul Rădăuţi la 24 de ore după internare

Avocatul Poporului a declanşat anchete în cazul bărbatului căruia i-a fost amputat penisul din cauza unei infecţii apărute după montarea greşită a unei sonde, la Spitalul Judeţean Buzău, precum şi în cazul pacientului care a murit la Spitalul Rădăuţi din cauza unei reacţii alergice la un antibiotic.

343 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Avocatului Poporului privind bărbatul mort la Spitalul Rădăuţi la 24 de ore după internare

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Avocatul Poporului a anunţat, vineri, că s-a sesizat din oficiu şi face o anchetă la Spitalul Municipal Buzău în cazul bărbatului căruia i-ar fi fost amputat organul sexual ”din cauza unei septicemii apărute ca urmare a executării unei proceduri medicale”.

Conform sursei citate, în cursul anchetei vor fi solicitate informaţii de la Spitalul Municipal Buzău şi de la Colegiul Medicilor din România.

De asemenea, Avocatul Poporului s-a sesizat şi face o anchetă şi la Spitalul Municipal Rădăuţi, în cazul bărbatului de 47 de ani care a decedat după ce ar fi început un tratament cu antibiotic.

Un bărbat a depus plângeri penale la Parchetul Judecătoriei Buzău şi la Poliţie împotriva şefului Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău, susţinând că, în timp ce era internat acolo, a fost neglijată o infecţie apărută după montarea greşită a unei sonde urinare, astfel că, din cauza riscului de septicemie, i-a fost amputat penisul.

Potrivit avocatei Cristina Moiseanu, bărbatul a fost internat în Spitalul Judeţean Buzău în luna noiembrie 2014 pentru un atac cerebral, în urma analizelor medicii constatând că el are şi probleme diabetice. Bărbatul s-a refăcut rapid, însă ulterior, pe fondul afecţiunii diabetice, au apărut probleme uroloigce, astfel că în decembrie a fost internat la Terapie Intensivă în cadrul Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean Buzău.

Conform sursei citate, aici pacientului i-ar fi fost pusă greşit o sondă urinară, manevra eronată generând rapid o infecţie care i-a cuprins întregul organ sexual, dar abia după sărbătorile de iarnă şeful Secţiei de Nefrologie a Spitalului Judeţean a cerut ajutorul medicilor de la Secţia de Urologie, care au realizat o incizie.

"Într-un final, s-a realizat o incizie pe Secţia de Urologie, însă nu a fost suficientă această intervenţie. În tot acest timp, clientului meu i-a fost refuzat transferul la Spitalul Militar Central, el fiind cadru militar ieşit la pensie. Până la urmă, bărbatul a fost externat la cerere, pe fişa de externare doamna doctor de la Nefrologie scriind că starea pacientului este ameliorată, deşi nu era deloc aşa. A doua zi s-a prezentat la Spitalul Militar Central, a fost consultat de medicii de pe trei secţii, care i-au spus că organul nu poate fi salvat, fiind nevoie de amputare, întrucât era la un pas de septicemie şi, în consecinţă, de deces",mai spunea bărbatului. La rândul său, bărbatul a povestit prin ce a trecut la Spitalul Judeţean Buzău.

În cazul bărbaului care a murit la Spitalul Municipal Rădăuţi, acesta se internase în 8 martie, având febră şi tuse, şi a fost consultat de către un medic pneumolog care l-a diagnosticat cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare şi i-a prescris tratament la domiciliu, recomandându-i să revină a doua zi la spital pentru investigaţii suplimentare, respectiv o radiografie pulmonară.

Pacientul a revenit în data de 9 martie şi a făcut radiografia pulmonară, fiind apoi internat.

Directorul medical al Spitalului Rădăuţi, Liviu Dubei, a spus că prima doză de antibiotic i-a fost administrată pacientului în jurul orei 14.00, iar în jurul orei 21.00, întrucât bolnavul avea febră, i s-a administrat un medicament antitermic. Dubei a precizat că starea pacientului a fost stabilă până în jurul orei 02.00 ( în noaptea de 9 spre 10 martie), moment de la care a început să se agraveze, astfel că medicul de gardă a luat decizia să-l transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. Bărbatul, care intrase în stop cardio-respirator, a murit în ambulanţă, pe drum spre spitalul din Suceava.

Soţia bărbatului a depus o reclamaţie la Colegiul Judeţean al Medicilor Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici