Anchetă a Parchetului şi DGA pentru fapte de corupţie la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Vaslui

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, au început o anchetă la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, de unde au fost ridicate zeci de registre de consultaţii medicale.

334 afișări
Imaginea articolului Anchetă a Parchetului şi DGA pentru fapte de corupţie la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Vaslui

Anchetă a Parchetului şi DGA pentru fapte de corupţie la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Vaslui (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

O amplă anchetă pentru fapte de corupţie, ce vizează cadre medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, a fost declanşată de procurorii vasluieni şi Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), fără ca anchetatorii să precizeze câţi angajaţi din sistemul sanitar vasluian sunt vizaţi de cercetări, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii şi ofiţerii DGA au ridicat de la Ambulatoriul de Specialitate al SJU Vaslui zeci de documente, respectiv registrele de consultaţii medicale de la sfârşitul lui 2011 şi începutul lui 2012.

"Printr-o adresă transmisă la sfârşitul săptămânii trecute, Direcţia Generală Anticorupţie ne-a solicitat să-i punem la dispoziţie registrele medicale de consultaţii de la toate cabinetele din Ambulatoriul de Specialitate, din perioada noiembrie 2011 - februarie 2012. Nu ştim ce anume vizează ancheta DGA, în condiţiile în care ne-au precizat că nu pot da detalii cu privire la acest caz", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Nici reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui nu au dorit să facă publice informaţii din dosarul aflat în lucru la procurori pe motiv că ar putea periclita mersul anchetei.

"Ancheta este în faza incipientă, se fac audieri. Cercetările se fac pentru fapte de corupţie. În momentul de faţă, nu pot fi date publicităţii date despre acest dosar", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribuanalul Vaslui, Alice Ruja.

Surse judiciare susţin că în acest dosar de corupţie s-ar verifica modul în care medici specialişti au eliberat pentru pacienţi reţete gratuite şi compensate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici