Angajaţii de la Jucu, anunţaţi că fabrica va funcţiona tot anul şi că vor fi plătiţi până în martie 2012

Angajaţii Nokia de la Jucu au primit, joi, după şedinţa cu conducerea companiei o hârtie în care sunt anunţaţi că fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului, iar ei să fie plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012.

656 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la Jucu, anunţaţi că fabrica va funcţiona tot anul şi că vor fi plătiţi până în martie 2012

Nokia Jucu (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Potrivit documentului, angajaţii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat după finalizarea consultărilor cu sindicatul.

"Fabrica urmează să funcţioneze până la sfârşitul anului. Ne aşteptăm că veţi continua să fiţi angajaţi în Nokia şi să fiţi plătiţi până la sfârşitul lunii martie 2012. Veţi beneficia de un pachet compensatoriu pe care îl vom comunica de îndată ce vom finaliza consultările. Până la sfârşitul anului vom continua să muncim. Pentru aceasta am decis să asigurăm bonusuri suplimentare pentru dumneavoastră în condiţiile în care ne vom atinge standardele de eficienţă şi calitate în acelaşi mod ca şi până acum", se arată în document.

De asemenea, conducerea Nokia i-a anunţat pe angajaţi că cele patru schimburi libere până vineri vor fi plătite integral, iar următorul schimb urmează să intre la lucru vineri seară, la ora 19.00, conform programului obişnuit.

Conducerea Nokia a precizat că va căuta modalităţi de a ajuta provizoriu şi partenerii fabricii.

În ceea ce priveşte relaţia cu presa, conducerea Nokia le-a spus angajaţilor că dacă doresc să vorbească cu reprezentanţii mass-media pot să răspundă întrebărilor legate de sentimentele lor, dar i-a avertizat că nu pot împărtăşi informaţii confidenţiale legate de companie.

După şedinţa care a avut loc la sediul fabricii din Jucu, angajaţii au părăsit clădirea în autobuze şi microbuze puse la dispoziţie de conducerea companiei.

Conducerea Nokia de la Jucu va avea de la ora 11.45 o conferinţă telefonică cu preşedintele Nokia, Stephen Elop, pentru a analiza situaţia în urma decizei de închidere a fabricii.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici