Angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport, înjuraţi şi scuipaţi

  • Cel mai demoralizator aspect pentru angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport este faptul că sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi;
  • DSP Suceava solicită populaţiei judeţului ca ”împreună să dăm dovada de responsabilitate şi solidaritate”;
  • De la începutul lunii decembrie şi până în prezent, 12.949 de suceveni au fost carantinaţi după intrarea în ţară;
  • Pe 21 decembrie, nu mai puţin de 2.148 de suceveni au fost carantinaţi după revenirea în ţară pentru că nu erau vaccinaţi anti-Covid-19 sau nu aveau test PCR negativ;
2756 afișări
Imaginea articolului Angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport, înjuraţi şi scuipaţi

Angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport, înjuraţi şi scuipaţi

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Olivia Ioana Vlad, susţine că angajaţii care asigură triajul epidemiologic în Aeroportul „Ştefan cel Mare” sunt scuipaţi şi înjuraţi. Conform doamnei Vlad, „cel mai demoralizator aspect pentru angajaţii DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic în aeroport este faptul că sunt agresaţi verbal, jigniţi şi scuipaţi de către cetăţenii care sunt carantinaţi. Încontinuu trebuie solicitată prezenţa poliţiei de frontieră în centrul de triaj”.

Personalul DSP Suceava care asigură triajul epidemiologic este format din 16 asistenţi medicali, care fac ture prin rotaţie (uneori şi 14 ore/zi), în condiţiile în care sosesc zilnic peste 1.000 de călători. DSP Suceava solicită populaţiei judeţului ca „împreună să dăm dovada de responsabilitate şi solidaritate”.

De la începutul lunii decembrie şi până în prezent, 12.949 de suceveni au fost carantinaţi după intrarea în ţară. Cele mai multe persoane au intrat în ţară pe la Aeroportul „Ştefan cel Mare”. În octombrie au fost carantinate 5.062 de persoane, iar în noiembrie 6.493. Pe 21 decembrie nu mai puţin de 2.148 de suceveni au fost carantinaţi după revenirea în ţară pentru că nu erau vaccinaţi anti-Covid-19 sau nu aveau test PCR negativ. În cursul zilei de 21 decembrie, dintr-un total de 24 persoane confirmate SarsCov2, cinci persoane erau carantinate deoarece aveau istoric de călătorie în ţări din Europa (Olanda, Anglia, Belgia si Austria). Niciuna din aceste cinci persoane nu era vaccinată. În centrul de vaccinare deschis la aeroportul de la Salcea, unde se foloseşte vaccinul de la Johnson & Johnson, doar trei persoane s-au vaccinat în ultimele 24 ore.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici