Angajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a organismului

Cei 144 de angajaţi ai Primăriei Buhuşi, judeţul Bacău, vor beneficia, în urma unei hotărâri a Consiliului Local, de un spor de 15 la sută din salariu pentru "uzura prematură a organismului" şi "efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii".

476 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a organismului

Angajaţii Primăriei Buhuşi vor beneficia de un spor pentru uzura prematură a organismului (Imagine: Northfoto)

La propunerea Executivului, Consiliul Local Buhuşi a aprobat acordarea unui spor de 15 la sută din salariu tuturor celor 144 de angajaţi ai Primăriei pentru condiţii periculoase şi vătămătoare de muncă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit expunerii de motive prezentată de aparatul de specialitate a primarului, la atribuirea sporului s-a ţinut cont de factori precum "existenţa unor condiţii de activitate care produc uzura prematură a organismului” şi "efort fizic mare, în condiţii nefavorabile de microclimat, zgomot intens sau vibraţii”.

Autorităţile locale din Buhuşi consideră absolut justificat acest spor, în condiţiile în care s-au făcut măsurători pentru determinarea factorilor de risc.

"Ne încadrăm în lege cu acest spor, în condiţiile în care au fost făcute măsurători de către o firmă specializată în domeniu. S-au mai acordat astfel de sporuri prin ţară şi de aceea nu avem de ce ne teme de Curtea de Conturi care, până la urmă, nu este o sperietoare dacă respecţi legea. Mai bine de două treimi dintre angajaţi au salarii derizorii, cuprinse între 675 şi 980 de lei şi este de datoria noastră să-i mai sprijinim cât de cât cu ce putem, cum este acest spor”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Buhuşi, Ionel Turcea.

Odată cu acordarea sporului de 15 la sută, salariile angajaţilor din Primăria Buhuşi vor creşte, în medie, cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici