ANI despre Andreescu: Agenţia nu poate furniza informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul său

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a confirmat indirect, joi, că analizează cazul şefei SGG Daniela Andreescu, răspunsul la o solicitare a agenţiei MEDIAFAX privind un eventual conflict de interese în cazul acesteia fiind că ANI nu poate da informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul său.

191 afișări
Imaginea articolului ANI despre Andreescu: Agenţia nu poate furniza informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul său

Daniela Andreescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Agenţia Naţională de Integritate a invocat prevederile art. 8, alin. 1) şi 2) din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Alineatul (1) din articolul citat prevede că scopul Agenţiei este asigurarea integrităţii în exercitarea demnităţilor şi funcţiilor publice şi prevenirea corupţiei instituţionale, prin exercitarea de responsabilităţi în evaluarea declaraţiilor de avere, a datelor şi informaţiilor privind averea, precum şi a modificărilor patrimoniale intervenite, a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese potenţiale în care se pot afla persoanele prevăzute la art. 1, pe perioada îndeplinirii funcţiilor şi demnităţilor publice.

Alineatul (2) stipulează că activitatea de evaluare efectuată de inspectorii de integritate din cadrul Agenţiei se desfăşoară cu privire la situaţia averii existente pe durata exercitării demnităţilor şi funcţiilor publice, a conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor persoanelor care fac obiectul prezentei legi, conform prevederilor acesteia, care se completează cu dispoziţiile actelor normative în vigoare.

"De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că instituţia nu poate furniza informaţii cu privire la cauzele aflate pe rolul Agenţiei, respectând, astfel, principiile după care se desfăşoară activitatea de evaluare: «legalitatea, confidenţialitatea, imparţialitatea, independenţa operaţională, celeritatea, buna administrare, dreptul la apărare, precum şi prezumţia dobândirii licite a averii»", mai arată ANI, în răspunsul către agenţia MEDIAFAX privind cazul Danielei Andreescu.

Solicitarea MEDIAFAX a survenit afirmaţiei premeirului Emil Boc, potrivit căreia problemele legate de un eventual conflict de interese legat de secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, în cazul spaţiilor RA-APPS cedate membrilor familiei acesteia trebuie clarificate atât de persoana în cauză, dar şi de Agenţia Naţională de Integritate.

Solicitat, miercuri seara, de jurnalişti să se pronunţe în cazul secretarului general al Guvernului, premierul a arătat că răspunsurile trebuie formulate atât de persoana în cauză, dar şi de ANI.

"Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, va face toate precizările. Şi ANI trebuie să răspundă la aceste întrebări", a spus Boc, aflat în Israel.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici