ANOFM: Peste 3.800 de şomeri pot urma cursuri gratuite de formare profesională în luna iulie

Peste 3.800 de persoane pot urma un curs gratuit de formare profesională în luna iulie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) anunţând, luni, organizarea, la nivel naţional, a 186 de programe de formare.

787 afișări
Imaginea articolului ANOFM: Peste 3.800 de şomeri pot urma cursuri gratuite de formare profesională în luna iulie

ANOFM: Peste 3.800 de şomeri pot urma cursuri gratuite de formare profesională în luna iulie (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

ANOFM va organiza 186 de programe pentru 3.865 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a municipiului Bucureşti.

Judeţele în care, în luna iulie, se desfăşoară cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Braşov (280 de persoane), Dolj (272 de persoane), Dâmboviţa (210), Iaşi (200), Olt (180) şi Argeş (160 de persoane).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se derulează programe de formare profesională în luna iulie sunt: operator introducere, validare şi prelucrare date (378 persoane), lucrător în comerţ (315), agent pază şi ordine (208), bucătar (200), lucrător în cultura plantelor (192), inspector resurse umane (134), comunicare limba engleză (127), ospătar (chelner), vânzător în unităţi de alimentaţie (119) sau operator calculator electronic şi reţele (119).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici