Antonescu, despre condamnarea lui Frâncu: Nu ştiam, nu am urmărit televiziunile. Îmi pare rău

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu ştia de condamnarea definitivă a primarului PNL de Râmnicu Vâlcea, precizând că nu a "urmărit televiziunea" şi că îi pare rău pentru Emilian Frâncu.

254 afișări
Imaginea articolului Antonescu, despre condamnarea lui Frâncu: Nu ştiam, nu am urmărit televiziunile. Îmi pare rău

Emilian Francu

Antonescu a fost întrebat despre situaţia primarului PNL de Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, care a fost condamnat definitiv, în cursul prânzului, la patru a ani de închisoare cu executare.

"Nu ştiam", a răspuns liderul PNL.

La intervenţia jurnaliştilor de a clarifica faptul că nu ştia de condamnare, Antonescu a spus: "Nu, dacă astăzi a fost… nu am urmărit televiziunile. Îmi pare rău pentru domnia sa, este o sentinţă judecătorească, nu o comentez, înţeleg că este şi definitivă, nimic de comentat".

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de luare de mită, a demisionat, miercuri, din funcţia de preşedinte al PNL Râmnicu Vâlcea, dar şi din partid, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Emilian Frâncu a trimis demisia organizaţiei judeţene miercuri, la scurt timp după ce a aflat sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, care l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare.

Miercuri după-amiază, Emilian Frâncu s-a prezentat la sediul Poliţiei Judeţene Vâlcea, fiind introdus în centrul de reţinere şi arestare preventivă. După ce poliţiştii vor primi documentele de la instanţă, Frâncu va fi transferat la penitenciar, unde va executa pedeapsa, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţi ai Poliţiei Vâlcea. Cel mai probabil Emilian Frâncu va executa pedeapsa la Penitenciarul Colibaşi din judeţul Argeş.

Potrivit unor surse judiciare, primarul Emilian Frâncu a venit la sediul Poliţiei Vâlcea, înainte ca poliţiştii să meargă să-l ridice de la locuinţa lui.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici