Antonescu: Din păcate, la rectificarea bugetară nu pot fi alocate sume considerabile pentru sănătate

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, că, "din păcate", cu ocazia rectificării bugetare nu vor putea fi alocate "sume considerabile" pentru sistemul de sănătate, în ciuda faptului că "nemulţumirea medicilor are o bază reală", dar nu-l consideră pe Eugen Nicolăescu vinovat de aceasta.

253 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Din păcate, la rectificarea bugetară nu pot fi alocate sume considerabile pentru sănătate

Antonescu: Din păcate, la rectificarea bugetară nu pot fi alocate sume considerabile pentru sănătate (Imagine: Shutterstock)

Antonescu a fost întrebat dacă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, ar putea primi un sprijin special pentru ca la rectificarea bugetară să fie alocate sume considerabile sistemului de sănătate, astfel încât reformele din domeniu să fie accelerate.

"În legătură cu sprijinul, PNL îşi sprijină toţi miniştrii, în egală măsură, atâta vreme cât nu-i schimbă. Dacă la un moment partidul consideră că un ministru, din diverse motive, nu mai poate sau nu mai trebuie sprijinit cu tot ceea ce poate sprijini un ministru pe care l-a trimis într-un guvern, atunci sigur că îl schimbă, deci nu se pune problema. (…) În sensul acesta nu avem niciun fel de reţinere în a-l sprijini pe domnul Eugen Nicolăescu, iar în privinţa alocărilor, chestiunilor de buget şi deciziilor bugetare sume considerabile mă tem că nu va primi nimeni. Ce înseamnă sume considerabile? Bugetul României, din câte ştiu, din câte discutăm şi cu domnul ministru şi cu ceilalţi miniştri, nu este în situaţia în care la rectificare acum să facă alocări în plus, spectaculoase într-un domeniu. Situaţia nu este în această privinţă deloc roz. Ştim foarte bine că bugetul rămâne unul neîndestulător. Cum se vor alcătui aceste priorităţi, că sănătatea ar trebui să fie una dintre ele sunt întru totul de acord", a răspuns liderul PNL.

El a mai susţinut că în domeniul sănătăţii este nevoie de "o anumită răbdare". "Nu se poate peste noapte, nu se poate în cursul acestui an să avem o creştere considerabilă a veniturilor în sănătate, din păcate", a precizat Antonescu.

De asemenea, liderul PNL a fost întrebat dacă nu are nimic a-i imputa lui Nicolăescu pentru nemulţumirea medicilor.

"Nu, consider că nemulţumirea medicilor are o bază reală. Discutăm de ani de zile despre starea acestui sistem, despre condiţia precară, din punct de vedere material, financiar, cu alte cuvinte despre modul în care sunt plătiţi în sistemul public de sănătate medicii. Ştim aceste lucruri, le-am spus şi noi la rândul nostru. Nu văd însă cu ce este vinovat actualul ministru al Sănătăţii", a menţionat Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici