Antonescu: Trebuie o ripostă energică din partea societăţii, dar fără violenţe

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că populaţia trebuie să risposteze "energic" în urma măsurilor anunţate de Traian Băsescu, precizând însă că partidul pe care îl conduce nu susţine violenţe stradale şi că România nu trebuie să ajungă în situaţia Greciei.

20 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Trebuie o ripostă energică din partea societăţii, dar fără violenţe

Antonescu: Trebuie o ripostă energică din partea societăţii, dar fără violenţe (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

După ce a criticat măsurile anunţate de Traian Băsescu, Antonescu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la PNL Arad, că este necesară "o presiunie, o ripostă din partea societăţii pe toate palierele, care, la un moment dat, poate ajunge şi în stradă, dar nu în sensul violenţei".

"PNL va descuraja concret orice tentativă de a se ajunge la violenţă. Totuşi, este nevoie de o ripostă energică, care să spună domnilor guvernanţi, domnului preşedinte, că suntem o ţară europeană în care nu putem la nesfârşit ca doar câteva mii de oameni să îşi bată joc câteva milioane", a spus Antonescu.

Liderul liberal a spus că partidul pe care îl conduce nu îşi doreşte ca România să ajungă în situaţia Greciei, cu violenţe de stradă.

"Violenţa nu rezolvă nimic, creează doar probleme suplimentare. Nu încurajăm în niciun fel ca ceea ce înseamnă confruntarea la nivel politic şi sindical să ajungă în stradă la nivel de violenţă", a afirmat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a menţionat că "România a avut tensiuni enorme şi în anii 1990, dar românii nu sunt violenţi".

Antonescu l-a criticat pe Traian Băsescu pentru că "i-a făcut pe bugetari să se simtă graşi" şi a spus că solidaritatea cerută de şeful statului "sună doar bine".

"Solidaritatea este un cuvânt care sună întotdeauna bine. Dar Băsescu s-a exprimat ca un gras de 200 de kilograme care cere unuia de 50 de kilograme să fie solidar", a spus Crin Antonescu.

Crin Antonescu se află la Arad pentru a participa la Delegaţia Permanentă a PNL Arad, care are loc vineri după-amiază.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, după negocierile cu FMI, pensiile şi ajutoarele de şomaj vor scădea cu 15%, fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar cu 25% şi vor fi reduse "masiv" subvenţiile, banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici