Restricţii ridicate până la ora 2 noaptea, de Paştele catolic şi ortodox/ Patriarhia Română despre slujba de Înviere: ”Se va desfăşura normal”

  • Patriarhia Română a anunţat că slujba de Înviere se va desfăşura normal.
  • Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea socială, iar la biserică se va merge pe jos sau cu mijloc de transport propriu.
  • Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis că restricţiile în sâmbăta Paştelui Catolic şi de Paştele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioşii să participe la slujbele de Înviere
3559 afișări
Imaginea articolului Restricţii ridicate până la ora 2 noaptea, de Paştele catolic şi ortodox/ Patriarhia Română despre slujba de Înviere: ”Se va desfăşura normal”

Anunţul Patriarhiei Române: Slujba de Înviere se va desfăşura normal

Slujba de Înviere se va desfăşura normal, anunţă Patriarhia Română. Se vor purta măşti, se va respecta distanţarea sanitară, iar la biserică se va merge pe jos sau cu maşina.

Restricţiile în Sâmbăta Paştelui Catolic şi de Paştele Ortodox vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioşii să participe la slujbele de Înviere, a anunţat şi vicepremierul Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, după întâlnirea cu reprezentanţii cultelor religioase.

„Împreună cu premierul Florin Cîţ̦u, secretarul de stat Raed Arafat şi mai mulţi membri ai Guvernului am avut o discuţie cu reprezentanţii cultelor religioase din România cu privire la măsurile epidemiologice care urmează să fie puse în aplicare pentru sărbătorile de Paşte. Cu toţii am fost de acord să ridicăm restricţiile în Sâmbăta Paştelui Catolic adică, în noaptea din 3 spre 4 aprilie, până la ora 02.00 dimineaţa, şi să procedăm la fel şi cu prilejul Paştelui Ortodox. Este o măsură importantă pentru credincioşi, care vor putea participa astfel la slujbele de înviere”, transmite vicepremierul Kelemen Hunor.

Conform Patriarhiei, întâlnirea de joi organizată de Secretariatul de Stat pentru Culte la sediul Guvernului pe tema condiţiilor în care se vor desfăşura anul acesta Sărbătorile Pascale a fost bazată pe „un dialog deschis, onest, animat de cele mai bune intenţii comune în identificarea soluţiilor optime pentru respectarea libertăţii religioase şi, simultan, a respectării măsurilor sanitare în vigoare”.

Cultele religioase au făcut propuneri adecvate situaţiei epidemiologice încă delicate, dar şi respectării depline a libertăţii religioase prin posibilitatea participării fizice a credincioşilor la momentele importante ale sărbătorilor, respectiv la Slujba de Înviere.

Deschiderea tuturor oficialităţilor pentru buna, ordonata şi în acelaşi timp fireasca desfăşurare a Slujbei de Înviere, ca şi a celorlalte sărbători proprii altor culte religioase în următoarea perioadă, indică faptul ca acestea se vor putea desfăşura normal, cu respectarea riguroasă a tuturor măsurilor sanitare ce vor rămâne obligatorii (purtarea măştii, distanţarea sanitară, deplasarea pe jos sau cu mijloc de transport propriu la lăcaşul de cult de care aparţinem etc)”, este mesajul Patriarhiei.

Datele concrete legate de organizarea şi desfăşurarea Slujbei de Înviere vor fi comunicate atât de Patriarhia Română, cât şi de autorităţi după ce vor fi stabilite.

În 2021, sâmbăta Paştelui Catolic, noaptea de înviere va fi între 3 şi 4 aprilie, iar sâmbăta Paştelui Ortodox, noaptea de înviere va fi între 1 şi 2 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici