Aproape 140 de persoane cercetate pentru că au condus mopede fără permis

Aproape 140 de persoane sunt cercetate după ce au fost prinse conducând fără permis, în urma controalelor care au avut loc săptămâna trecută, informează, joi, Poliţia Română.

298 afișări
Imaginea articolului Aproape 140 de persoane cercetate pentru că au condus mopede fără permis

Aproape 140 de persoane cercetate pentru că au condus mopede fără permis (Imagine: Shutterstock)

Poliţiştii de la Rutieră au depistat, în perioada 21-27 ianuarie, 139 de persoane care au condus mopede fără a avea permis, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii au întocmit pe numele celor 139 de persoane acte premergătoare începerii urmăririi penale, pentru conducere fără permis auto.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai de către o persoană care nu are permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la cinci ani, potrivit articolului 86 alineatul 1 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, poliţiştii au dat 97 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri la regimul circulaţiei săvârşite de conducătorii de mopede.

Începând din 19 ianuarie, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, şoferii trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici