Aproape 70 de percheziţii în patru judeţe la persoane suspecte că fac trafic de droguri

Un număr de 68 de percheziţii au loc, marţi dimineaţa, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, la persoane suspecte că fac trafic naţional şi internaţional de droguri de risc şi de mare , transmite corespondentul MEDIAFAX.

1794 afișări
Imaginea articolului Aproape 70 de percheziţii în patru judeţe la persoane suspecte că fac trafic de droguri

Aproape 70 de percheziţii în patru judeţe la persoane suspecte că fac trafic de droguri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara fac 68 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, format din 58 de suspecţi, specializat în trafic de droguri de risc şi de mare risc şi trafic internaţional de droguri de risc şi de mare risc.

Potrivit DIICOT, începând cu luna octombrie 2015, suspecţii s-au constituit într-un grup infracţional organizat, având ca preocupare procurarea şi comercializarea de droguri de risc şi de mare risc (canabis, amfetamină, ecstasy, ciuperci halocinogene) şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite.

Majoritatea suspecţilor au ajuns să se cunoască şi să dezvolte relaţii specifice mediului infracţional pe linia traficului şi consumului de droguri, ca urmare a frecventării unui club situat pe raza municipiului Timişoara.

Suspecţii acţionau în mod precaut, comercializând droguri numai către persoane de încredere şi după stabilirea în prealabil a locaţiilor unde urmau să se efectueze tranzacţiile.

De asemenea, contactele telefonice se purtau numai prin intermediul unor persoane cunoscute, aflate în cercul de apropiaţi ai traficanţilor, acţionând în condiţii care să nu permită deconspirarea lor.

În aceeaşi cauză, în decembrie anul trecut suspecţii M.I.M. şi M.M.C. au fost surprinşi în timp ce introduceau în ţară o cantitate mare de droguri de mare risc (1 kg. amfetamină şi peste 1000 pastile ecstasy), pe care le achiziţionaseră anterior din Olanda.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse la audieri 80 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La activităţi participă şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Oradea şi Hunedoara, ai inspectoratelor de poliţie judeţene din Timiş, Arad, Caraş –Severin, precum şi jandarmi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici