Arad: 35 de migranţi irakieni şi sirieni, găsiţi de poliţişti în remorca unui TIR, în Vama Vărşand

Un număr de 35 de migranţi din Irak şi Siria au fost prinşi, în noaptea de luni spre marţi, în Vama Vărşand, în timp ce încercau să iasă ilegal din ţară ascunşi în remorca unui TIR condus de un român care mergea în Ungaria.

312 afișări
Imaginea articolului Arad: 35 de migranţi irakieni şi sirieni, găsiţi de poliţişti în remorca unui TIR, în Vama Vărşand

Arad: 35 de migranţi irakieni şi sirieni, găsiţi de poliţişti în remorca unui TIR, în Vama Vărşand (Imagine: Poliţia de Frontieră Arad)

Potrivit Poliţiei de Frontieră Arad, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand a fost verificat un TIR înmatriculat în România, condus de un cetăţean român, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile metalice de la o societate din Turcia pentru o firmă din Ungaria.

"Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră români au verificat mijlocul de transport, ocazie cu care au observat că sigiliul vamal aplicat pe semiremorcă prezintă urme de relipire cu un adeziv incolor. În urma controlului, în semiremorca TIR-ului au fost descoperite 35 de persoane (32 bărbaţi, o femeie şi doi copii), care nu vorbeau limba română şi nu aveau documente de identitate", se arată într-un comunicat de marţi al Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma cercetărilor, s-a constatat că 30 dintre migranţi sunt cetăţeni irakieni, iar cinci sunt din Siria. Aceştia, cu vârste cuprinse între 11 şi 45 ani, au declarat că intenţionau să ajungă ilegal în Germania.

Şoferul şi migranţii sunt audiaţi, românul fiind suspectat de trafic de migranţi, în timp ce străinii vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Un caz similar s-a înregistrat în 12 aprilie, când poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit 74 de migranţi (73 cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian), ascunşi în remorca unui automarfar care avea ca destinaţie Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici