Arad: Manifestări de comemorare a Revoluţei în al doilea oraş unde oamenii au ieşit în stradă

Comemorările Revoluţiei din decembrie 1989 au început la Arad miercuri, 21 decembrie, şi ţin până pe 23 decembrie, Aradul fiind al doilea municipiu din România care a ieşit în stradă, după Timişoara, pentru a protesta faţă de regimul Ceauşescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

157 afișări
Imaginea articolului Arad: Manifestări de comemorare a Revoluţei în al doilea oraş unde oamenii au ieşit în stradă

Arad: Manifestări de comemorare a Revoluţei în al doilea oraş unde oamenii au ieşit în stradă

Manifestările de comemorare a Revoluţiei din 1989 au avut loc cu începere de la ora 7:40 la Fosta Fabrică de Orologerie din municipiul Arad, locul din care au ieşit în stradă primii arădeni. S-a mers apoi pe traseul urmat de către revoluţionari în 1989: la Fosta Fabrică Strungul, la Biserica Paraclisul Martirilor din Piaţa UTA, la Troiţa Eroilor din cimitirul Eternitatea şi la Crucea Eroilor din Piaţa Revoluţiei.

În cursul serii au avut loc comemorări la Monumentul Eroilor din Piaţa Revoluţiei.

Joi, manifestările vor avea loc cu începere de la ora 11.00, în Piaţa Revoluţiei, unde la Monumentul Eroilor va avea loc o ceremonie solemnă la care vor participa asociaţiile de revoluţionari, reprezentanţii autorităţilor şi instituţiilor publice sau reprezentanţii bisericii. Manifestările vor continua la monumentul de la Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, la ora 13:00 în Garnizoana Arad la Monument de zona Cetăţii Aradului, iar la ora 14:00 la Monumentul Eroilor din zona Făt-Frumos.

Vineri, vor avea loc comemorări cu începere de la ora 12:00 la Monumentul lui Toth Sandor, în zona podului Decebal, unde cetăţeanul maghiar care a venit cu ajutoare la Arad şi a fost împuşcat mortal.

Municipiul Arad este al doilea oraş din ţară care s-a solidarizat cu manifestările anticomuniste de la Timişoara în Revoluţia din 1989. La Arad, 19 au murit de oameni, 38 de răniţi în acele zile, iar cinci arădeni au murit Timişoara, Turda şi Bucureşti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici