Argeş: Protest al unor localnici care s-au opus ridicării de diguri. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei

Reprezentanţii Administraţiei Bazinale Argeş care au mers în comuna Mălureni pentru a ridica diguri împotriva inundaţiilor au avut nevoie de sprijinul Poliţiei, după ce localnicii s-au opus, spunând că nu vor mai putea trece prin albia râului cu căruţa sau cu maşina.

126 afișări
Imaginea articolului Argeş: Protest al unor localnici care s-au opus ridicării de diguri. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei

Dâmboviţa: Protest al unor localnici care s-au opus ridicării de diguri, intervenind Poliţia

Angajaţii Administraţiei Bazinale Argeş Vedea, care marţi au mers să execute lucrări de decolmatare şi de lărgire a albiei pârâului Păuleasca, pentru a evita producerea de noi inundaţii în zona localităţii Mălureni, au avut nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a putea ridica diguri pe marginea apei, din cauză că mai mulţi localnici s-au opus realizării lucrărilor.

Potrivit lui Cristian Barbu, de la Administraţia Bazinală Argeş Vedea, angajaţii acestei instituţii au mers marţi şi au decolmatat albia pârâului Păuleasca, realizând, de asemenea, lucrări de lărgire a albiei în vederea protejării unui drum judeţean situat pe malul stâng al pârâului şi a locuinţelor de pe mal drept.

Cu materialul rezultat în urma acestor lucrări, specialiştii au început să ridice diguri pe cele două maluri ale apei, însă, ajunşi la graniţa dintre localităţile Miceşti şi Mălureni, aceştia au întâmpinat probleme, unii dintre localnici refuzând ridicarea digurilor în dreptul proprietăţilor lor.

Oamenii au invocat faptul că în urma realizării acestor lucrări nu mai pot trece prin albia râului cu căruţa şi cu maşina şi că sunt puţine podeţe peste cursul de apă.

În zonă a mers şi şeful postului de poliţie din localitate, însă acesta nu a reuşit să-i convingă pe localnici să nu se mai opună realizării lucrărilor, motiv pentru care au fost chemaţi poliţiştii de la Inspectoratul Judeţean, a precizat reprezentantul Administraţiei Bazinale Argeş Vedea.

În cele din urmă, lucrarea de pe pârâul Păuleasca a fost construită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici