Armata israeliană spune că va ajuta la evacuarea bebeluşilor din spitalul Al-Shifa din Gaza

Armata israeliană a declarat sâmbătă că va ajuta la evacuarea bebeluşilor din cel mai mare spital din Gaza, Al-Shifa, pe fondul luptelor intense dintre soldaţi şi militanţi palestinieni din jurul unităţii. Doi bebeluşi prematuri au murit la spital, din cauza lipsei de curent electric.

245 afișări
Imaginea articolului Armata israeliană spune că va ajuta la evacuarea bebeluşilor din spitalul Al-Shifa din Gaza

Armata israeliană spune că va ajuta la evacuarea bebeluşilor din spitalul Al-Shifa din Gaza

"Angajaţii spitalului Al-Shifa au cerut ca mâine să ajutăm bebeluşii din departamentul de pediatrie să ajungă la un spital mai sigur. Vom oferi asistenţa necesară", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, într-un briefing televizat, conform AFP.

Anterior, sâmbătă, medicii au declarat că doi bebeluşi prematuri au murit la spitalul din oraşul Gaza, când unitatea de terapie intensivă neonatală nu a mai putut funcţiona din cauza lipsei de curent electric.

"Există un risc real pentru vieţile altor 37 de bebeluşi prematuri", a declarat organizaţia Physicians for Human Rights Israel, citând medici de la spitalul Al-Shifa.

Un chirurg din spital, Mohammed Obeid, a confirmat decesele nou-născuţilor şi a declarat că un pacient adult a murit, de asemenea, pentru că nu a existat curent electric pentru ventilatorul său.

"Vrem ca cineva să ne dea garanţia că poate evacua pacienţii, pentru că avem aproximativ 600 de pacienţi internaţi", a spus el, într-o înregistrare audio publicată de organizaţia de caritate medicală Medici fără Frontiere (MSF).

Contactaţi telefonic de AFP, martorii de la spital au declarat că au existat focuri de armă neîncetate, atacuri aeriene şi focuri de artilerie care au împiedicat oamenii să se mişte chiar şi în interiorul spitalului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
al-shifa,
bebeluşil,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici