Atacatorul din cartierul Militari din Capitală, condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Atacatorul din Militari, Mihai Chiriţă, care a rănit trei persoane cu un pistol cu bile, printre care o tânără care şi-a pierdut un ochi, a fost condamnat de magistraţii instanţei supreme la trei ani de închisoare,pentru vătămare corporală gravă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi uz de armă.

1836 afișări
Imaginea articolului Atacatorul din cartierul Militari din Capitală, condamnat definitiv la trei ani de închisoare

Atacatorul din cartierul Militari din Capitală, condamnat definitive la trei ani de închisoare

“Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Chiriţă Mihai Gustin, acesta urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare “, au decis judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reducându-i astfel pedepasa de la cinci la trei ani.

În acelaşi dosar au fost condamnate şi surorile lui Mihai Chiriţă. Astfel, Florentina şi Mariana Cristina Chiriţă au primit pedeapse de câte doi ani de închisoare cu suspendare, cele două fiind supuse unui termen de încercare de cinci ani. De asemenea, tatăl şi mama atacatorului din Militari, Tomiţă Chiriţă, respectiv Elena Chiriţă, au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu suspendare, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În februarie 2014, Mihai Chiriţă, a fost trimis în judecată, alături de celelalte persoane. Incidentul a avut loc în noiembrie 2013, după ce două dintre surorile lui Chiriţă, dintre care una de profesie avocat, nu au vrut să stea la coadă la magazin şi au solicitat ajutorul unor rude, întrucât au intrat în conflict cu alte persoane. Ulterior, în afara hipermarketului, fratele lor a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a început să tragă, rănind trei persoane, printre care o tânără de 23 de ani, care şi-a pierdut un ochi. De asemenea, doi bărbaţi au fost răniţi şi transportaţi la spital.

Mihai Chiriţă, care a fugit de la locul faptei, s-a predat în 24 noiembrie 2013, la Secţia 20 Poliţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici