Atanasiu: Nu ştiam despre cazul Chiliman. Nu vin să se spovedească la partid

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, care coordonează şi PNL Bucureşti, susţine că nu ştia de cazul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman, precizând că presupusele probleme legale se află când persoanele implicate sunt chemate la DNA, întrucât acestea "nu vin să se spovedească în partid”.

198 afișări
Imaginea articolului Atanasiu: Nu ştiam despre cazul Chiliman. Nu vin să se spovedească la partid

Teodor Atanasiu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, ce părere are despre faptul că Andrei Chiliman este acuzat de fapte de corupţie, Atanasiu a afirmat că nu cunoaşte cazul, însă cine nu respectă legea, indiferent de culoarea politică, trebuie să suporte consecinţele.

"Nu ştiu cazul. Cred că are foarte puţină relevanţă faptul că într-o activitate administrativă se întâlneşte şi cu oameni de altă coloratură politică sau fără coloratură politică sau că în anumite proiecte pe care primăria, care are o anumită culoare politică, poate să atragă într-un parteneriat şi oameni de altă coloratură politică. Nu asta este problema. Problema este ca toată lumea să respecte legea în activitatea respectivă şi atunci toate lucrurile sunt bune. În rest, cine nu respectă, indiferent de culoarea politică, trebuie să suporte rigorile legii”, a spus Atanasiu.

Întrebat dacă Andrei Chiliman ar fi spus în partid despre faptul că ar avea anumite probleme legale sau dacă liderii PNL Bucureşti ştiau că edilul ar fi suspectat de posibile fapte de corupţie, Atanasiu a răspuns că nu ştia.

"Nu ştiam (…) Să ştiţi că nu au obişnuinţa să vină să ne anunţe înainte, aflăm când sunt chemaţi. Nu vin să se spovedească la partid”, a afirmat Atanasiu.

Liberalul Andrei Chiliman este vizat de o anchetă a DNA Ploieşti, procurorii anticorupţie făcând percheziţii, joi, la sediul Primăriei, la locuinţa edilului şi la locuinţele altor trei suspecţi din acest dosar, printre care Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, şi Ioana Costescu, aceştia fiind cunoscuţi ca apropiaţi ai edilului.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că primarul Sectorului 1 este suspectat de trafic de influenţă şi de alte fapte de corupţie în acelaşi dosar în care este cercetat Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Numele comun din acest dosar, care face legătura între cazul privind canalizarea de la Comarnic şi activitatea Primăriei Sectorului 1, este al omului de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu.

Conform surselor citate, firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1, pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Potrivit surselor judiciare, în acest dosar sunt suspectate, alături de primarul Chiliman, trei persoane cu putere de decizie în Primăria Sectorului 1.

Joi după-amiază, Andrei Chiliman a fost adus la sediul DNA Ploieşti, unde este audiat.

Direcţia Naţională Anticorupţie a arătat, într-un comunicat de presă, că Serviciul Teritorial Ploieşti face cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de corupţie comise în perioada 2006 - 2015, în cauză fiind făcute şapte percheziţii în Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici