Autoarea eseului "Cum să-ţi ucizi soţul" a fost găsită vinovată de uciderea soţului

Un juriu a găsit-o miercuri vinovată de crimă de gradul doi pe autoarea Nancy Crampton-Brophy în cazul morţii soţului ei, bucătarul Daniel Brophy, care a fost împuşcat în 2018 la şcoala culinară unde acesta preda cursuri de gătit.

2047 afișări
Imaginea articolului Autoarea eseului "Cum să-ţi ucizi soţul" a fost găsită vinovată de uciderea soţului

FOTO People.com

Crampton-Brophy, care a scris cândva un eseu notoriu intitulat "Cum să-ţi ucizi soţul", nu a arătat nicio emoţie vizibilă în timp ce verdictul a fost citit într-o sală de judecată din Portland, Oregon.

Procurorii au argumentat că cuplul se lupta cu datoriile - romanele autopublicate ale lui Nancy Crampton-Brophy nu se vindeau foarte bine - şi că moartea lui Daniel Brophy i-ar fi putut lăsa mai mult de un milion de dolari în poliţe de asigurare de viaţă şi alte bunuri.

Ei au spus juraţilor că Crampton-Brophy şi-a urmărit soţul la serviciu şi l-a împuşcat cu un pistol Glock de 9 mm. Anchetatorii au găsit la faţa locului două cartuşe de 9 mm. Ea cumpărase, de asemenea, un kit de asamblare a unui "pistol fantomă", pe care anchetatorii l-au găsit mai târziu. "Armele fantomă" sunt arme de foc neînregistrate şi nedetectabile.

O crimă (aproape) perfectă

Crampton-Brophy, în vârstă de 71 de ani, a resprins, în boxa martorilor acuzaţiile procurorilor, spunând că îi era mai bine din punct de vedere financiar cu soţul ei în viaţă. De asemenea, ea a declarat că nu-şi aminteşte toate detaliile din dimineaţa în care soţul ei a fost ucis. În ceea ce priveşte motivul pentru care a cumpărat o armă şi un kit de arme fantomă, ea a spus că a făcut parte din cercetările pentru o nouă carte.

Juriul nu a crezut-o. Crampton-Brophy riscă o pedeapsă de cel puţin 25 de ani de închisoare la pronunţarea sentinţei, stabilită pentru 13 iunie.

Cărţile lui Crampton-Brophy erau poveşti despre tentative de crimă, poveşti de lux, crime şi infidelitate - teme comune pentru romanele romantice de suspans. În "The Wrong Husband", o femeie încearcă să scape de soţul ei abuziv ascunzându-se în Spania în timpul călătoriei lor aniversare.

În documentele instanţei, procurorii au declarat că bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost împuşcat de două ori - o dată în spate, în timp ce stătea la o chiuvetă şi umplea găleţile cu apă şi gheaţă pentru studenţi, iar apoi a doua oară în piept, de la mică distanţă. Portofelul lui Brophy, cu bani şi cărţi de credit, a fost găsit cu el şi nu existau semne de jaf sau de intrare prin efracţie. Uciderea a rămas un mister public timp de luni de zile. Apoi a venit arestarea lui Crampton-Brophy în septembrie 2018 - şi imaginea căsniciei fericite a cuplului s-a prăbuşit.

Procurorii susţin, în documentele judiciare, că soţii Brophy se confruntau cu dificultăţi financiare şi că îşi goliseră contul de pensii cu doi ani înainte de împuşcături. Crampton-Brophy, ale cărei cărţi nu erau profitabile din punct de vedere financiar, a pus la cale planul de a-şi ucide soţul pentru a încasa peste 1,5 milioane de dolari din mai multe poliţe de asigurare de viaţă şi alte active, au declarat procurorii.

Anchetatorii au descoperit, de asemenea, că era beneficiara a "numeroase" poliţe de asigurare de viaţă încheiate pe numele soţului ei, au declarat procurorii.


"Dan Brophy valora aproape 1,5 milioane de dolari pentru Nancy Brophy dacă murea şi valora o viaţă de dificultăţi financiare dacă rămânea în viaţă", au declarat procurorii în documentele instanţei. "Nancy Brophy a planificat şi a pus în aplicare ceea ce credea că este crima perfectă. O crimă despre care credea că o va elibera din ghearele disperării financiare."

Ştirea despre crimă şi acuzaţiile penale care au rezultat au ţinut prima pagină a ziarelor de pretutindeni - parţial datorită unui eseu pe care Crampton-Brophy l-a scris cu şapte ani înainte de moartea soţului ei.

În 2011, ea l-a publicat într-o postare notorie pe blog intitulată "Cum să-ţi ucizi soţul".

"În calitate de scriitoare de suspans romantic, petrec mult timp gândindu-mă la crimă şi, în consecinţă, la procedura poliţiei", începea postarea de 700 de cuvinte. Acesta a fost publicat pe un blog numit "See Jane Publish", care între timp a devenit privat. Eseul era împărţit în secţiuni care detaliau argumentele pro şi contra uciderii unui soţ ticălos.

Judecătorul a decis că eseul nu va fi admis ca probă, deoarece a fost scris cu ani în urmă în cadrul unui seminar de scriere şi ar putea influenţa în mod nedrept juriul. După cum s-a dovedit, juraţii nu au avut nevoie să îl citească pentru a ajunge la verdict.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici