Autorităţi şi haos. A început vaccinarea în România, dar cu multe necunoscute

  • Ai multe semne de întrebare legate de campania de vaccinare? E şi firesc.
  • Autorităţile nu comunică. Sau, în unele locuri, nici nu ştiu că sunt implicate în această campanie de vaccinare.
2386 afișări
Imaginea articolului Autorităţi şi haos. A început vaccinarea în România, dar cu multe necunoscute

Autorităţi şi haos. A început vaccinarea în România, dar cu multe necunoscute

De pe site-ul Prefecturii Cluj poţi afla strategia de vaccinare în judeţ, pentru perioada următoare. Afli câte centre de vaccinare sunt, câte echipe de imunizare şi care este capacitatea de vaccinare a persoanelor peste 65 de ani sau cu boli cronice.

Pe site-ul prefecturii Bucureşti însă nu există informaţii similare cu cele din Cluj Napoca, aşa că am apelat persoanele direct implicate în campania de vaccinare, prefecţii judeţelor.

Am început cu Traian Berbeceanu, însă fără niciun răspuns.

Am încercat cu viceprimarii Capitalei. Stelian Bujduveanu, se ocupă cu proiectele de infrastructură. Ne-a oferit numărul de telefon al lui Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei, responsabil pe sănătatea publică. Acesta nu era informat cu privire la campania de vaccinare.

Aceeaşi situaţie este şi în Timiş. Nici la Dolj nu găseşti vreun cuvânt despre vaccinare.

Asta, în ciuda faptului că în această campanie sunt implicate Prefectura, Consiliul Judeţean, DSP, şi primăriile din localităţile unde sunt spitale COVID.  Am încercat să aflăm de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj mai multe informaţii. Iată ce spune Iuliana Manea, coordonatorul Inspecţiei Sanitare.

„Nu pot să vă spun decât că toate spitalele din judeţul Dolj sunt incluse ca şi centre, sau, mă rog, sunt incluse în lista de centre de vaccinare pentru personalul medical.Inclusiv Spitalul CFR şi Spitalul Militar. (...) Mai mult de atâta nu pot să vă spun. Nu există, la acest moment, alte date la nivelul DSP-ului.”

Nici managerii spitalelor nu ştiu exact cum vor proceda. Surse medicale din spitalul Filantropia Craiova au declarat că încă nu ştiu câte doze vor primi.

“Avem 400 de persoane care vor să se vaccineze. Dozele le primim de la centrul de depozitare de aici din Craiova, în funcţie de programările pe care le avem. Noi, la fel ca toată lumea, am făcut liste. Dar, astăzi ni s-a spus că în următoarele 24 de ore s-ar putea să dea drumul la o aplicaţie care le va permite pacienţilor, personalului să-şi facă programările online. ”

Când va fi operaţională această platformă şi cum va funcţiona? Nu ştim. Am cerut lămuriri la STS, instituţia care o administrează, şi la Grupul de Comunicare Strategică, dar, până acum nu am primit niciun răspuns.

În prima zi de vaccinare au fost imunizate 960 de cadre medicale din 10.000 de doze de vaccin primite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici