Bilanţul primei zile de vaccinare în România. Câte persoane au primit vaccinul Pfizer/BioNTech

  • Prima zi de vaccinare s-a încheiat în România la ora 18.00
  • Aproape 1000 de cadre medicale au primit prima doză de ser
  • România a primit pe 25 decembrie, prima tranşă simbolică de 10.000 de doze de vaccin
  • Campania de vaccinare continuă în zilele următoare până se vor epuiza dozele, iar posibil marţi se va primi o nouă tranşă de 150.000 de doze.
12571 afișări
Imaginea articolului Bilanţul primei zile de vaccinare în România. Câte persoane au primit vaccinul Pfizer/BioNTech

Bilanţul primei zile de vaccinare în România. Câte persoane au primit vaccinul Pfizer/BioNTech

Prima zi de vaccinare s-a încheiat în România la ora 18.00, după ce a pornit la ora 9.00 cu prima persoană vaccinată, Mihaela Anghel, asistenta medicală de 26 de ani.

Un număr de 960 de cadre medicale, din cele 10 spitale cu profil infecţios din România, au primit prima doză de vaccin. Rapelul, următoarea doză, va fi adminstrat în decurs de până la 21 de zile.  

„Persoanele vaccinate nu au înregistrat efecte adverse”, anunţă Guvernul prin Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea.

Vaccinarea personalului medical continuă luni (28 decembrie) şi marţi (29 decembrie) tot în cele zece unităţi medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.

Acestora li se administra vaccin din prima tranşă livrată în data de 25 decembrie.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început în România duminică, pe 27 decembrie. Primii imunizaţi sunt medicii şi asistenţii medicali din prima linie, iar o tânără asistentă de 26 de ani de la Institutul Matei Balş, care l-a avut în grijă pe primul pacient infectat cu SARS-COV-2 a fost şi primul român vaccinat.

Autorităţile îşi propun să încheie, până la începutul lunii februarie, prima etapă, adică să vaccineze peste jumătate de milion de cadre medicale. Iar în jumătate de an ţinta este să atingă un grad de imunizare de peste 60 la sută din populaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici