Mihaela Anghel, asistentă medicală, este prima persoană din România vaccinată anti-COVID-19

Mihaela Anghel, 26 de ani, asistentă medicală generalistă la Institutul Naţional „Prof. Dr. Matei Balş” , membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2 este prima persoană din România vccinată anti-COVID.

7941 afișări
Imaginea articolului Mihaela Anghel, asistentă medicală, este prima persoană din România vaccinată anti-COVID-19

Mihaela Anghel, asistentă medicală, este prima persoană din România vaccinată anti-COVID-19

Campania naţională de vaccinare a început duminică, la ora 9:00.

„Este începutul sfârşitului pandemiei”, a declarat Mihaela Anghel după vaccinare, precizând că se simte privilegiată pentru faptul că a fost prima persoană din România vaccinată. „Nu a durut, este cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut”, a spus asistenta, care a recomandat românilor „să deschidă bine ochii şi să se vaccineze pentru a scăpa de această greutate”.

Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, a anunţat că a doua tranşă de vaccin va sosi în România pe 28 decembrie, iar distribuirea către cele 370 de centre regionale va începe din data de 29 decembrie. „România este pregătită din punct de vedere logistic”, a spus Gheorghiţă.

Întrebat despre posibilitatea existenţei în România a noii tulpini din Marea Britanie, mai contagioasă, medicul a răspuns „Nu ştim, orice este posibil”. Valeriu Gheorghiţă a precizat că institutele sanitare din Bucureşti pot identifica respectiva tulpină şi că vaccinul primit asigură o bună protecţie şi împotriva acesteia.

Campania de vaccinare începe în toate cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

La Iaşi primul vaccinat a fost medicul Florin Roşu, şeful secţiei ATI de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

La Cluj-Napoca, la Spitalul de Boli Infecţioase, primii cinci imunizaţi sunt dr. Violeta Briciu, director medical, dr. Vasile Morar, medic şef radiologie, dr. Mirela Flonta, medic şef Laborator analize medicale, dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie şi Ioan Mureşan, manager al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. Se vor vaccina şase persoane pe oră, la interval de 10 minute, iar programul de vaccinare este de 12 ore pe zi.

Dozele de vaccin din prima tranşă - cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare - au fost alocate pentru vaccinarea personalului medical din cele zece unităţi medicale aflate în prima linie în lupta cu COVID-19.

În funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre spitale, alocările pot fi oricând modificate în funcţie de cererea unităţilor.

României i-au fost alocate 10.000 de doze în tranşa „simbol”, care au ajuns în ţară vineri, în ziua de Crăciun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici