Avocat: DNA nu are nicio probă în cazul ANAF, încearcă arestarea lui Blejnar

Apărătorul avocatului Marius Stăncescu - reţinut de procurorii anticorupţie în legătură cu o mită de 1,8 milioen de euro, alături de un consilier superior ANAF - a declarat că DNA a pus în discuţie "un trafic de influenţă la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro".

129 afișări
Imaginea articolului Avocat: DNA nu are nicio probă în cazul ANAF, încearcă arestarea lui Blejnar

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Avocatul Ioan Cazacu, apărătorul avocatului Marius Cătălin Stăncescu, reţinut miercuri de DNA pentru trafic de influenţă, a declarat, la ieşirea din sala de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti care dezbate propunerea de arestare preventivă a acestuia, că DNA nu ar avea probe în legătură cu acuzaţiile pe care le face.

"Este o încercare disperată a DNA de a fabrica probe în acest dosar, prin alăturarea clientului meu - un avocat şi expert în acelaşi timp în audit financiar contabil - de o persoană din cadrul ANAF, cu care nu are nicio legătură", a susţinut avocatul Cazacu.

Apărătorul lui Stăncescu a explicat că, în opinia procurorii, ar încerca în acest fel să ajungă la şeful ANAF, Sorin Blejnar.

"Toate lucrurile astea conduc, după opinia mea, la încercarea DNA de a scoate o arestare în condiţiile pe care le cunoaştem cu toţii", a spus avocatul.

El a precizat că "s-a pronunţat numele lui Blejnar" dar nu de către clientul său, care nu l-a cunoscut niciodată.

"DNA ar fi afirmat că s-a discutat despre un trafic de influenţă la domnul Blejnar de o valoare destul de mare, de peste un milion de euro", a adăugat avocatul Cazacu.

În final, avocatul a ţinut să precizeze că din nicio interceptare nu ar reieşi că clientul său a pronunţat nume sau funcţii de persoane care să-l lege de acest caz.

Referitor la persoana denunţătorului din acest caz - un cetăţean italian pe nume Celestini - avoctul Cazacu a spus că acesta este "un personaj cu vechi state la DNA", afirmând că are şi un "dosar activ" pe rolul DNA, în care este cercetat şi arată. Potrivit sursei citate, omul de afaceri italian a apelat la DNA ori de câte ori a avut insuccese în afaceri.

Avocatul a susţinut că toate aceste denunţuri făcute de cetăţeanul italian ar fi fost făcute pentru că acesta să beneficieze de o reducere a pedepsei în eventualitatea în care va fi trimis în judecată în dosarul intrumentat de procurorii anticorupţie pe numele său.

Curtea de Apel Bucureşti judecă, miercuri, propunerea de arestare preventivă a avocatului Marius Cătălin Stăncescu şi a consilierului superior ANAF Adrian Nicolae Gavrilă, ambii reţinuţi pentru trafic de influenţă.

Consilierul superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Nicolae Adrian Gavrilă, a fost reţinut, miercuri, de procurorii naţionali anticorupţie, pentru că a pretins mită, în decurs de patru ani, de 1.800.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici