Avocat: Lui Sorin Oprescu i-a fost stabilizată glicemia. A ajuns la patru doze de insulină pe zi

Avocatul Viorel Mocanu spune că medicii au reuşit să-i stabilizeze glicemia lui Sorin Oprescu şi au decis să-i administreze câte patru doze de insulină pe zi, adăugând că apărarea va cere, săptămâna viitoare, înlocuirea arestului preventiv a edilului suspendat cu o măsură mai uşoară.

756 afișări
Imaginea articolului Avocat: Lui Sorin Oprescu i-a fost stabilizată glicemia. A ajuns la patru doze de insulină pe zi

Avocat: Lui Sorin Oprescu i-a fost stabilizată glicemia; a ajuns la patru doze de insulină pe zi

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu, a spus, după ce l-a vizitat pe primarul suspendat al Capitalei la Institutul de Diabet "N. Paulescu", că medicii au reuşit să-i stabilizeze glicemia clientului său, i-au mărit doza de insulină şi i-au stabilit un regim alimentar.

"A fost stabilizată glicemia pentru moment. Acum a ajuns de la două doze de insulină pe zi la patru doze. I-au schimbat atât tipul de insulină, cât şi valoarea ei. Medicii încearcă să-i fixeze un regim alimentar pe care să-l urmeze şi în raport de aceste patru doze de insulină. De asemenea, încearcă să-i facă un grafic compatibil care să-l stabilizeze pe termen lung. Îl vor echilibra efectiv şi apoi îl vor transfera la Fundeni", a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Viorel Mocanu.

Apărătorul edilului suspendat al Capitalei a mai precizat că, la începutul săptămânii viitoare, va solicita înlocuirea arestului preventiv a lui Sorin Oprescu cu control judiciar sau cu arest la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost transferat ,joi, din Arestul Capitalei la Institutul Oncologic, pentru a fi supus unor investigaţii medicale la Centrul Oncologic de Diagnostic şi Tratament Fundeni, ca urmare a aprobării cererii formulate în 3 octombrie de avocaţii edilului.

Ulterior, edilul suspendat al Capitalei a fost transferat, vineri, de la Institutul Oncologic Bucureşti la Institutul Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Prof. Dr. N. Paulescu", după ce starea acestuia nu a permis realizarea investigaţiei PET/CT (computer tomograf), din cauza valorilor crescute ale glicemiei. Acesta a fost reprogramat pentru investigaţie miercuri 14 octombrie.

Poliţia Capitalei a confirmat că Sorin Oprescu a fost transferat şi se află în investigaţii medicale la un centru medical specializat în probleme de diabetologie, edilul fiind escortat sub pază.

Sorin Oprescu a fost transferat şi în 26 septembrie din Arestul Central al Poliţiei Capitalei, atunci fiind dus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a stat internat într-o rezervă la Secţia de Cardiologie, sub pază, până în 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au făcut mai multe investigaţii, printre care şi o coronarografie.

Avocaţii lui Sorin Oprescu spun că, în urma investigaţiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, s-ar fi stabilit că ar suferi de 12 afecţiuni, unele grave, fiindu-i depistat şi un nodul la un plămân, care ridică suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandată efectuarea unor investigaţii suplimentare.

Sorin Oprescu rămâne în arest pentru încă 30 de zile, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins vineri, contestaţia edilului şi a menţinut decizia de prelungire a mandatului emis în 6 septembrie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro.

Anterior, pe 30 septembrie, Tribunalul Bucureşti a decis menţinerea arestului în cazul lui Oprescu.

Magistratul de la tribunal a apreciat că, deşi edilul acuză afecţiuni medicale multiple, susţinute de înscrisurile medicale depuse la dosar, nu există probe că acesta nu ar suporta regimul de detenţie, el având şi posibilitatea tratamentului medical sub pază permanentă.

"Mai mult, judecătorul de drepturi şi libertăţi constată că, la acest moment, din datele dosarului rezultă că inculpatul primeşte tratamentul medical de care are nevoie, fiind chiar consulat de către foştii săi colegi de la Spitalul Universitar, al cărui conducător, de altfel, a şi fost. Prin raportare la susţinerile inculpatului referitoare la protejarea dreptului la viaţă, judecătorul reaminteşte că nu există o expertiză medicală din care să rezulte nici că, din cauza condiţiilor de detenţie pe durata măsurii arestării preventive, viaţa inculpatului este în pericol sau că afecţiunile de care suferă inculpatul l-ar supune unui pericol sau unei încercări de o intensitate care să depăşească nivelul de suferinţă inerent detenţiei. Totodată, se observă că nu există înscrisuri ori alte informaţii din care să rezulte că inculpatului nu îi este asigurată alimentaţia corespunzătoare în arest, astfel că se constată că este neîntemeiată susţinerea inculpatului în sensul că îi este pusă în pericol viaţa", a precizat judecătorul în motivare.

Contestaţia lui Sorin Oprescu de la Curtea de Apel Bucureşti s-a judecat, vineri, în absenţa edilului.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut, în 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv şi fiind suspendat din funcţie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici