Avocată judecată după ce şi-a ajutat iubitul să primească telefoane şi băuturi în Penitenciarul Iaşi

O avocată de la Baroul Vaslui şi concubinul acesteia, încarcerat la Penitenciarul Iaşi, au fost trimişi în judecată, după ce femeia i-ar fi oferit, prin intermediar, 1.000 de euro unui angajat al unităţii de detenţie pentru a-i da iubitului său telefoane şi băuturi alcoolice ascunse în alimente.

118 afișări
Imaginea articolului Avocată judecată după ce şi-a ajutat iubitul să primească telefoane şi băuturi în Penitenciarul Iaşi

Avocată judecată după ce şi-a ajutat iubitul să primească telefoane şi băuturi în Penitenciarul Iaşi (Imagine: Claudiu Irimie-Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a Mihaelei Alina Scafaru, avocat la Baroul Vaslui, la data faptelor, şi a lui Aurel Craiu pentru complicitate la dare de mită şi complicitate la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deţinuţi.

De asemenea, a fost trimis în judecată Florin Rotariu, deţinut în Penitenciarul Iaşi, pentru dare de mită în formă continuată şi instigare la introducerea, în mod ilicit, de telefoane mobile şi alte mijloace de comunicare la distanţă, cartele SIM, dispozitive de tip GPS, modem de Internet, medii de stocare a datelor şi alcool într-un penitenciar.

În rechizitoriul procurorilor se arată că, în 23 aprilie 2015, Florin Rotariu i-a promis suma de 1.000 de euro (promisiune reiterată în 24 aprilie) unui agent de la Penitenciarul Iaşi, pentru ca acesta să introducă ilicit în incinta unităţii de detenţie opt telefoane mobile, un încărcător de telefon şi băuturi alcoolice ascunse în produse alimentare.

În 26 aprilie, avocata Mihaela Alina Scafaru, în baza unei înţelegeri prealabile cu Florin Rotariu, concubinul său, i-a dat lui Aurel Craiu suma de 1.000 euro şi bunurile menţionate mai sus, pentru ca acesta să i le dea agentului de la penitenciar, în numele deţinutului, lucru care s-a şi întâmplat în cursul aceleiaşi zile.

O zi mai târziu, bunurile respective au ajuns în posesia lui Florin Rotariu.

Procurorii anticorupţie au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumei de 1.000 de euro şi asupra telefoanelor mobile găsite la Florin Rotariu, în urma unui flagrant.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Iaşi cu propunerea de a menţine măsurile preventive şi asiguratorii luate în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici