Avocatul lui Boldea: Clientul meu ar urma să vină în România mâine sau poimâine. Nu este aşa uşor să ajungi în România din Kenya

Avocatul lui Mihail Boldea a declarat, luni, că a discutat cu clientul lui şi că acesta i-a spus că vine în România "mâine sau poimâine", imediat ce rezolvă problemele cu biletele de avion şi cu actele. Avocatul George Moloman a spus că a discutat şi luni dimineaţă cu clientul lui, care i-a precizat că a început procedurile pentru a se întoarce în România.

927 afișări
Imaginea articolului Avocatul lui Boldea: Clientul meu ar urma să vină în România mâine sau poimâine. Nu este aşa uşor să ajungi în România din Kenya

Avocatul lui Boldea: Clientul meu ar urma să vină în România mâine sau poimâine. Nu este aşa uşor să ajungi în România din Kenya (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Boldea chiar îşi doreşte să vină în ţară, dar momentan este blocat cu biletele de avion", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Moloman.

El a precizat că "nu este aşa uşor să ajungi în România din Kenya", fiind nevoie de o serie întreagă de escale.

Avocatul a mai spus că a discutat cu deputatul Boldea despre strategia de apărare, dar că nu poate da detalii pentru că nu are acordul acestuia.

El a adăugat că Mihail Boldea nu a avut în vedere să discute direct cu presa, dar în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse a fost nevoit să ia atitudine.

Moloman a mai spus că încă de la prima discuţie cu Boldea l-a sfătuit să vină cât mai repede în ţară, deoarece prezenţa lui este necesară pentru desfăşurarea cât mai rapidă a procesului, dar şi pentru a-şi construi o strategie de apărare cât mai pertinentă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că deputatul Mihail Boldea este "perfect localizat" şi că "în orice moment" se poate declanşa operaţiunea de reţinere a sa.

Preşedintele a spus despre cazul Boldea că "este o problemă extrem de importantă" pentru că este vorba despre un cetăţean român. "Este perfect localizat, în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere", a precizat preşedintele.

"Obiectivul" este, a remarcat preşedintele Băsescu, ca deputatul să fie adus în ţară prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni "detenţia în străinătate".

"Vă pot spune că este perfect localizat, că în orice moment se poate declanşa operaţiunea de reţinere a lui. Vă pot spune că nu avem niciun interes să se producă o reţinere a domnului Boldea, pentru că este în interesul nostru ca un cetăţean român, care a plecat legal, să fie protejat de riscurile arestării de către alte state, pus în detenţie şi să înceapă lungul proces de trimitere de acte pentru ca un judecător, mai devreme sau mai târziu, funcţie de cum funcţionează justiţia, să-l extrădeze.Obiectivul nostru este ca Boldea să vină prin intermediul autorităţilor române, pentru a preveni o detenţie pe teritoriul unui stat străin. Şi sper să reuşim să-l atingem", a declarat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici