Avocatul Poporului cere autorităţilor statului „măsuri energice” împotriva epidemiei de rujeolă. România a ajuns la 20.000 de cazuri

  • Încă 119 cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână în şapte judeţe din România.
  • Numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 20.000, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
  • Avocatul Poporului cere autorităţilor statului „măsuri energice” împotriva răspândirii virusului rujeolic
541 afișări
Imaginea articolului Avocatul Poporului cere autorităţilor statului „măsuri energice” împotriva epidemiei de rujeolă. România a ajuns la 20.000 de cazuri

Avocatul Poporului cere autorităţilor statului „măsuri energice” împotriva epidemiei de rujeolă. România a ajuns la 20.000 de cazuri

Avocatul Poporului cere autorităţilor statului să întreprindă „măsuri energice” şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic, având în vedere că numărul cazurilor pe teritoriul României a ajuns la aproximativ 20.000. Într-un comunicat de presă transmis luni, „Avocatul Poporului îşi manifestă îngrijorarea faţă de creşterea “constantă” a numărului de cazuri de rujeolă pe teritoriul ţării, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000, înregistrându-se 64 de decese”.

Avocatul Poporului, în calitate de garant constituţional al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, îşi manifestă îngrijorarea faţă de creşterea constantă a numărului de cazuri de rujeolă confirmate pe teritoriul României, acestea ajungând în prezent la aproximativ 20.000 de cazuri, dintre care 64 de decese.

În contextul evoluţiei epidemiei de SARS-Cov-2, Avocatul Poporului reafirmă necesitatea ca autorităţile statului să întreprindă măsuri energice şi în direcţia prevenirii şi combaterii virusului rujeolic, având în vedere gradul de contagiozitate al acestuia.

De asemenea, nu este de neglijat faptul că rujeola are anual 2 episoade de epidemie, primăvara şi toamna, în prezent aflându-ne în mijlocul unui astfel de episod.

Conform unui comunicat de presă, UNICEF atrage atenţia că 117 milioane de copii din 37 de ţări ale lumii riscă să nu beneficieze de imunizarea împotriva rujeolei din cauza condiţiilor impuse de epidemia de SARS-COV2.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a formulat recomandări privind vaccinarea în timpul pandemiei cauzate de noul coronavirus, afirmând că „statele trebuie să ia orice măsură este posibilă pentru a preveni pierderi de vieţi ce pot fi evitate prin vaccinare”.

Avocatul Poporului reiterează faptul că, nu doar combaterea coronavirusului trebuie să preocupe autorităţile statului, în contextul în care, lipsa unor servicii medicale adecvate în această perioadă poate conduce la mai multe pierderi de vieţi omeneşti, decât în cazul Covid-19. În ceea ce priveşte acest aspect, Avocatul Poporului a adresat o solicitare ministrului sănătăţii încă din data de 10 aprilie 2020”, se arată în comunicat.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 1 mai, este de 20.000, din care 64 de decese.
 
În ultima săptămână, au fost raportate 119 cazuri nou confirmate în Satu Mare, Neamţ, Cluj, Suceava, Timiş, Bihor şi Braşov.
 
Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici