BACALAUREAT 2017. Ministerul Educaţiei extinde investigaţia la CENTRUL de examen unde au fost redactate lucrările cu scrisuri diferite. Cum a ajuns "judeţul Târgovişte" în comunicatul oficial

Corpul de Control al ministrului Educaţiei va face verificări şi la centrul de examen unde au fost redactate lucrările cu scrisuri diferite care au fost, ulterior, anulate de către un profesor corector, anunţă Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

3478 afișări
Imaginea articolului BACALAUREAT 2017. Ministerul Educaţiei extinde investigaţia la CENTRUL de examen unde au fost redactate lucrările cu scrisuri diferite. Cum a ajuns "judeţul Târgovişte" în comunicatul oficial

BACALAUREAT 2017. Ministerul Educaţiei extinde investigaţia la CENTRUL de examen unde au fost redactate lucrările cu scrisuri diferite

"O echipă a Corpului de Control a Ministerului Educaţiei Naţionale a efectuat vineri, 7 iulie, verificări la Centrul de Evaluare constituit la Liceul Teoretic «Benjamin Franklin» din Capitală (sectorul 3). În acest centru au fost anulate lucrările a doi candidaţi care au susţinut examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2017, în judeţul Dâmboviţa. În urma investigaţiilor au apărut elemente noi care impun extinderea verificărilor şi în centrul de examen în care au fost redactate lucrările", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. remis vineri MEDIAFAX.

Doi elevi au picat proba la istorie a examenului de bacalaureat, după ce acelaşi profesor corector a considerat că pe lucrările lor sunt două scrisuri diferite şi că s-a încercat fraudarea probei, Inspectoratul Şcolar spunând, însă, că dascălul nu este grafolog pentru a trage astfel de concluzii.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dâmboviţa, doi elevi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, pe motiv de fraudă, pentru că aceluiaşi profesor corector i s-a părut că pe lucrările lor la istorie apar scrisuri diferite. Elevii au susţinut examenul în centre diferite, unul în Titu, celălalt în Moreni.

„Punctul meu de vedere şi al comisiei judeţene este că este total neîntemeiată decizia pe care a luat-o corectorul şi, ulterior, preşedintele comisiei de evaluare, dintr-un motiv foarte simplu, nu suntem niciunul grafologi să identificăm că două scrisuri ca fiind ale unor persoane diferite. Am vizionat înregistrările din sala de examen şi nicio secundă nu s-a întâmplat ceva în neregulă. Copiii au scris de la început până la sfârşit, n-au dat foaia nimănui, nu au lăsat spaţii goale, prin urmare, sutem îndreptăţiţi să credem că au fost greşit interpretate aceste lucrări şi că decizia care s-a luat nu a fost cea corectă”, a declarat inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Sorin Ion.

Părinţii elevilor eliminaţi au depus câte un memoriu în acest sens la Ministerul Educaţiei.

„Din câte imi dau seama, odată ce aceste lucrări au ajuns la primul evaluator, care a avut aceste suspiciuni, lucrarea nu a mai ajuns la cel de al doilea, iar comisia a luat decizia de a anula lucrările. Puteau să solicite un control asupra legalităţii desfăşurării examenului, dacă s-ar fi constatat în urma probelor acest lucru, se putea anula examenul şi ulterior. Această decizie a fost luată pe baza unei prezumţii de vinovăţie.(...)Aceşti copii meritau o şansă. Elevii, când s-au văzut eliminaţi din examen, au fost la mine în primul minut, după care au depus un memoriu la Ministerul Educaţiei. Fetei de la Titu i s-a făcut rău după ce a ieşit de la mine din birou, a fost luată cu Salvarea”, a adăugat Sorin Ion.

Cum a ajuns "judeţul Târgovişte" în comunicatul Ministerului Educaţiei Naţionale

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că a făcut verificări la centrul de examen în care au fost anulate lucrările a doi elevi care au susţinut bacalaureatul, în "judeţul Târgovişte", Târgovişte fiind municipiul reşedinţă al judeţului Dâmboviţa. Ulterior, instituţia a 
"O echipă a Corpului de Control a Ministerului Educaţiei Naţionale a efectuat vineri, 7 iulie, verificări la Centrul de Evaluare constituit la Liceul Teoretic „Benjamin Franklin” din Capitală (sectorul 3). În acest centru au fost anulate lucrările a doi candidaţi care au susţinut examenul de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2017, în judeţul Târgovişte", se arăta în comunicatul de presă remis MEDIAFAX de către reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale.

Câteva minute mai târziu, eroarea a fost corectată şi pusă pe seama "unor probleme tehnice care au generat o serie de erori de livrare".

Astfel, Ministerul Educaţiei a reluat informaţiile transmise iniţial, menţionând de data aceasta "judeţul Dâmboviţa" în loc de "judeţul Târgovişte".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici