Bănicioiu: Am desemnat o comisie de coordonare a activităţii în spitalele cu răniţii din Colectiv

O comisie de coordonare a activităţii în spitalele în care sunt internaţi răniţii în incendiul din clubul Colectiv va coordona activitatea privind asistenţa medicală, în prezent echipa fiind la Spitalul Bgadasar, cu medicii din Franţa, a declarat ministrul Sănătăţii, NIcolae Bănicioiu.

250 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Am desemnat o comisie de coordonare a activităţii în spitalele cu răniţii din Colectiv

Bănicioiu: Am desemnat o comisie de coordonare a activităţii în spitalele cu răniţii din Colectiv (Imagine: Andreea Tanase / Arhiva Mediafax Foto )

"Am desemnat o echipă care să coordoneze activitatea medicală a spitalelor în care sunt internaţi răniţi. Este o echipă care evaluează starea pacienţilor, necesarul de medicamente sau materiale sanitare sau dacă se impune un posibil transfer al unui pacient dintr-un loc în altul. Este nevoie de o coordonare unitară", a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Membrii Comisiei de coordonare sunt secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, specialist anestezie terapie-intensivă, profesorul Ioan Lascăr - şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Arşi de la Spitalul Floreasca, profesorul Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", şi dr. Cristian Niţescu, de la Spitalul de Arşi din Capitală.

La ora transmiterii acestei ştiri, Comisia de coordonare se află la Spitalul "Bagdasar Arseni", împreună cu o echipă de medici francezi care a sosit în Capitală duminică noapte, iar apoi echipa va merge la Spuitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, la Spitalul Elias, la Spitalul de Urgenţă Floreasca ;i la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. În zilele următoare, comisia îşi va continua vizitele şi în celelalte spitale din Capitală.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici