Bănicioiu: Economii de 100 de milioane de lei în luna mai, după introducerea cardului de sănătate

Numărul serviciilor medicale raportate în mai, prima lună de utilizare a cardului naţional de sănătate, a scăzut semnificativ şi, implicit, s-au redus cheltuielile cu 100 de milioane de lei, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

1242 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Economii de 100 de milioane de lei în luna mai, după introducerea cardului de sănătate

Bănicioiu: Economii de 100 de milioane de lei în luna mai, după introducerea cardului de sănătate (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Prima lună de card de sănătate a adus o scădere a numărului de servicii. Astfel dacă în aprilie 2015 s-au raportat 15.546.030 servicii, în mai au fost 12.228.000. O scădere semnificativă (3.318.030) a serviciilor decontate şi validate. Ne apropiem astfel de ceea ce ne doream, ca numărul de servicii raportate să fie la fel cu numărul de servicii validate", a declarat Bănicioiu.

El a mai spus că economiile astfel obţinute, de 100 de milioane de lei, vor rămâne în sistemul de sănătate.

"Eu sper să crească şi după aceea vom decide unde îi vom repartiza", a mai declarat Bănicioiu.

Cardul naţional de sănătate trebuia să fie, din 1 mai, unicul sistem de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, însă utilizarea sa a generat o serie de probleme. Astfel, la 1 mai nu primiseră cardurile toţi asiguraţii, iar validarea serviciilor cu cardul s-a făcut cu dificultate, fiind raportate de medic blocaje şi întârzieri în sistemul informatic.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, spunea, pe 28 mai, că speră ca, în două luni, toate problemele legate de cardul naţional de asigurări de sănătate să fie rezolvate iar din august serviciile medicale să poată fi acordate numai în baza acestui document.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici