Bărbatul suspectat că a înjunghiat 14 femei la Iaşi, reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul suspectat că ar fi atacat cu un obiect ascuţit 14 femei din municipiul Iaşi a fost reţinut, miercuri noapte, în baza unei ordonanţe de reţinere emise la capătul a peste şapte ore de audieri, anchetatorii afirmând că acesta nu şi-a recunoscut faptele.

95 afișări
Imaginea articolului Bărbatul suspectat că a înjunghiat 14 femei la Iaşi, reţinut pentru 24 de ore

Bărbatul suspectat că a înjunghiat 14 femei la Iaşi, reţinut pentru 24 de ore

Petru Constantin Gavrilaş, în vârstă de 35 de ani, din localitatea Ţigănaşi, aflată la 20 de kilometri de municipiul Iaşi, a fost audiat timp de peste şapte ore, anchetatorii afirmând că el nu şi-a recunoscut faptele, deşi în timpul confruntării cu victimele o parte dintre acestea l-au indicat ca fiind autorul agresiunilor.

Bărbatul este cercetat pentru ultraj, lovire şi tulburarea liniştii publice.

Poliţiştii afirmă că printre probele strânse împotriva agresorului se numără şi trei înregistrări surprinse pe camerele de supraveghere existente în oraş.

Numărul femeilor din Iaşi atacate de bărbat se ridică la 14, iar potrivit Poliţiei obiectul utilizat de acesta în timpul agresiunilor ar fi un briceag.

"A fost prins în zona Copou, miercuri după-amiază, la scurt timp după comiterea unei noi agresiuni de acest gen. A înţepat o studentă din Iaşi în regiunea fesieră, iar aceasta a sunat imediat la 112. Un echipaj de poliţie aflat în zonă a fost alertat, astfel că agresorul a fost prins. Arma albă folosită de agresor este un briceag cu lama de patru centimetri", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mădălin Ţăranu, ofiţer în cadrul Poliţiei Judeţene Iaşi.

Primarul comunei Ţigănaşi, Mihai Roibu, a declarat, miercuri seară, că Petru Constantin Gavrilaş este divorţat şi că de mai mult timp se afla în căutarea unui loc de muncă.

"Am crezut că se va linişti. Are mai mulţi fraţi, dar toţi sunt oameni care nu fac probleme", a afirmat Mihai Roibu.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a declarat, la rândul său, că bărbatul a făcut 12 ani de închisoare, fiind condamnat pentru viol. El a fost eliberat din penitenciar în anul 2009.

Poliţia Română a făcut precizarea că informaţia privind pedeapsa cu 12 ani de închisoare în cazul suspectului a fost furnizată anchetatorilor chiar de acesta în timpul audierilor, ea urmând să fie confirmată după verificări.

Un număr de 14 femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, au fost atacate marţi şi miercuri, pe stradă, la Iaşi, victimele afirmând că agresorul a folosit un obiect ascuţit. Nouă dintre victime au depus plângere la Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici