Barroso: Integrarea romilor este o responsabilitate naţională, nu europeană

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, luni, la Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, că, potrivit legislaţiei europene, integrarea cetăţenilor minoritari este o responsabilitate naţională şi nu una europeană.

29 afișări
Imaginea articolului Barroso: Integrarea romilor este o responsabilitate naţională, nu europeană

Barroso: Integrarea romilor este o responsabilitate naţională, nu europeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

El a arătat că este foarte important ca statele care au etnici romi să asigure integrarea lor.

"Este foarte important să clarificăm. Integrarea minorităţilor, potrivit legislaţiei europene, este o responsabilitate naţională, nu este o responsabilitate europeană", a afirmat Jose Manuel Barroso.

Barroso a menţionat că statele membre au obligaţii, avânt în vedere tratatele europene şi Carta europeană a drepturilor fundamantale, să facă totul pentru integrarea minorităţilor.

Preşedintele CE a spus că minoritatea romă este cea mai mare minoritate din Europa, iar Comisia Europeană lucrează, în urma recentelor evenimente, cu strategii şi fonduri pntru a susţine eforturile statelor membre de integrare a acestei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici