Băsescu: Acesta e ultimul an în care se dau materiale pentru refacerea caselor afectate de inundaţii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri la Dorohoi că acesta este ultimul an în care statul le mai dă oamenilor afectaţi de inundaţii materiale pentru a-şi reface casele, spunând că locuinţele trebuie asigurate.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Acesta e ultimul an în care se dau materiale pentru refacerea caselor afectate de inundaţii

Băsescu: Acesta e ultimul an în care se dau materiale pentru refacerea caselor afectate de inundaţii (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

"Este ultimul an când se dau materiale pentru refacerea caselor. La anul, dacă nu ai casa asigurată nu vă mai întreabă nimeni nimic", a spus preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu, însoţit de miniştrii Elena Udrea şi Gabriel Oprea, a ajuns vineri, în jurul orei 17.00, în municipiul Dorohoi, unde a inspectat mai multe case afectate de ape. Pe parcursul vizitei, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, oamenii i s-au plâns preşedintelui că nu au locuri de muncă şi l-au întrebat cine le va reface casele distruse de viituri. Ei i-au spus şefului statului că nu mai au nimic şi că nu au bani să îşi construiască noi locuinţe.

O femeie în vârstă a cărei casă a fost vizitată de preşedinte i-a strigat acestuia să nu mai taie pensiile şi alocaţiile, preşedintele răspunzându-i că nu s-au tăiat pensiile şi întrebând-o ce pensie are. Femeia i-a spus că are o pensie de 300 de lei, iar preşedintele a întrebat-o câţi ani a muncit. Femeia a răspuns că a muncit 12 ani, şeful statului replicând: "cam puţin pentru o viaţă de om".

Un alt localnic a cărui casă a fost distrusă de inundaţii i-a spus preşedintelui că îi este "scârbă" să vadă că acesta vine şi se uită la nenorocirea oamenilor, afirmând că ar fi preferat să vadă ingineri.

"Îmi este scârbă când văd că veniţi şi vă uitaţi la nenorocirea noastră. Aş fi preferat să văd ingineri", a spus bărbatul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici