Băsescu: Am făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru David

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale pe numele lui Cristian David, suspectat de încasarea unei mite de 500.000 de euro, precizând că decizia nu înseamnă că acesta este vinovat, dar va merge în faţa procurorilor pentru clarificări.

538 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am făcut solicitarea pentru începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru David

Cristian David (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui, în documentaţia trimisă de Parchetul General, provenită de la DNA, se arată că David ar fi suspect pentru încasarea unei mite de 500.000 de euro, pentru a înlesni emiterea de către un prefect a unui titlu de proprietate, pentru o suprafaţă de teren intravilan de circa 15 hectare.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că "decizia sa nu înseamnă că domnul Cristian David este vinovat", iar acesta "va merge în faţa procurorilor pentru a clarifica dacă a primit sau nu mita de 500.000 de euro pentru înlesnirea titlului de proprietate pentru o persoană fizică, pentru 15 hectare de teren".

DNA a cerut pe 10 noiembrie aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, Cristian David, pentru luare de mită şi spălare de bani, existând suspiciuni că ar fi primit 500.000 de euro pentru ca o persoană să primească titlul de proprietate asupra unui teren de 15 hectare din Buzău. David a declarat că nu a fost implicat în emiterea vreunui document privind dreptul de proprietate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici