Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică, de regulă e însoţită şi de protecţia instituţiilor

Preşedintele Băsescu a declarat, joi, despre ”clanurile de romi”, că au o protecţie politică şi protecţie a instituţiilor statului şi că erau folosite ”în alegeri şi pentru resurse financiare personale”, adăugând că din acest motiv CSAT a dat în 2009 decizie privind lupta împotriva crimei organizate

834 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică, de regulă e însoţită şi de protecţia instituţiilor

Băsescu: Clanurile de romi au protecţie politică, de regulă e însoţită şi de protecţia instituţiilor (Imagine: Mediafax Foto)

Şi eu susţin faptul că clanurile de romi, în primul rând, au protecţie politică. De regulă ea este însoţită şi de o protecţie a instituţiilor statului, care vizează lupta împotriva crimei organizate”, a spus Traian Băsescu la Adevărul Live, precizând că acesta a fost motivul pentru care CSAT a emis o hotărâre specială, care vizează lupta împotriva crimei organizate, încă din anul 2009.

Şeful statului a arătat că a atras atenţia asupra acestui fenomen încă de când participa la bilanţurile Parchetului General, acum câţiva ani, şi în care sublinia: ”Crimă organizată la nivel local era încă o problemă neatinsă la acel moment”.

Potrivit lui Traian Băsescu, după decizia CSAT s-au constituit structuri mixte - procurori, SRI, Poliţie, DGIPI - care au început lupta împotriva acestor clanuri.

Convingerea mea este că statul va câştiga lupta cu aceste clanuri”, a menţionat şeful statului, adăugând că motivul pentru care au fost protejate aceste clanuri a fost corupţia.

”Avem şi proba, dacă ne referim la cel mai discutat caz, Bercea Mondial - Mircea Băsescu. Ei au fost întotdeauna obişnuiţi să obţină favoruri. Sigur, de data aceasta nu au nimerit poarta corectă, dacă analiza Parchetului este corectă, nu vreau să fac nicio interferenţă în acest dosar. Dar, faptul că Bercea Mondial avea peste o sută de dosare la Parchetul Slatina şi primise NUP-uri pe bandă rulantă este o probă că decizia CSAT din 2009, de luptă împotriva crimei organizate la nivel local, a fost corectă”, a arătat Băsescu.

Preşedintele a mai spus că acum structurile statului au înţeles că această luptă este ”vitală”, la fel de importantă ca lupta împotriva corupţiei la nivel politic şi a adăugat că aceste clanuri erau folosite ”la alegeri, la obţineri de resursă financiară pentru campaniile electorale şi chiar pentru venituri personale”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici