Băsescu, despre Legea educaţiei: Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără ea

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Iaşi, cu membri din conducerea Universităţii private "Petre Andrei", cu care a discutat despre sistemul de învăţământ superior şi despre Legea educaţiei, el apreciind că fără aceasta din urmă "nu am fi avut învăţământ de performanţă".

527 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre Legea educaţiei: Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără ea

Băsescu, despre Legea educaţiei: Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără ea (Imagine: Shutterstock)

În cadrul întrevederii cu conducerea universităţii private din Iaşi, şeful statului a spus că sprijină Legea educaţiei în forma în care aceasta este acum.

"Există aici una dintre puţinele universităţi de la care aflu că Legea educaţiei este una bună. Dacă aş merge la «Spiru Haret», probabil că m-ar lua cu pietre. S-a creat o competiţie egală între universităţile de stat şi cele private. Această lege este considerată, la nivel european, drept cea mai modernă. Nu am fi avut învăţământ de performanţă fără ea", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a vorbit şi despre un profesor pe care l-a avut în timpul facultăţii şi care l-a influenţat în activitatea sa de preşedinte.

"A existat profesorul Oargă, un ardelean, cu care făceam psihologie. De câte ori intram în laboratorul său găseam harta României Mari şi ne spunea că noi trebuie să ştim ce semnificaţie are această hartă şi că trebuie să o purtăm alături de tricolor în suflet", a precizat preşedintele.

Rectorul instituţiei de învăţământ superior privat, Doru Tompea, a precizat că la întâlnire, la care au participat şi studenţi ai universităţii, nu s-a atins niciun subiect politic.

Întâlnirea a durat aproximativ 30 de minute, după care preşedintele s-a retras într-un birou al universităţii până aproape de ora 18.00, când a plecat spre aeroport pentru a lua avionul spre Bucureşti. Şeful statului a refuzat să dea declaraţii jurnaliştilor prezenţi, iar întrebat despre faptul că a fost huiduit, la plecarea de la dezbaterea organizată de Fundaţia Mişcarea Populară la Iaşi, de mai mulţi pensionari, acesta a spus că "este dreptul constituţional al oamenilor să protesteze".

Preşedintele a primit din partea universităţii un tablou cu o corabie în furtună, realizat de pictorul ieşean Dan Cumpătă.

Traian Băsescu a participat, duminică, la Iaşi, la dezbaterea "Priorităţile României în Uniunea Europeană. Cum putem sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova", organizată de Fundaţia Mişcarea Populară. În jurul orei 16.15, Traian Băsescu a părăsit hotelul din centrul Iaşiului unde a avut loc dezbaterea, el fiind aşteptat de aproximativ 20 de persoane, majoritatea pensionari, care i-au reproşat că o duc rău, că le-a tăiat pensiile în 2010 şi că a distrus ţara. În momentul în care Traian Băsescu se îndrepta spre maşină, oamenii au început să-l huiduie şi să strige "Ai distrus ţara".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici