Băsescu: Din păcate, în momentul de faţă avem prea mulţi judecători timoraţi, ei trebuie încurajaţi

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că, în momentul de faţă, sunt "prea mulţi judecători timoraţi", care trebuie încurajaţi să fie de acord sau nu cu rechizitoriile procurorilor, adăugând că a văzut "destule" astfel de documente care "sunt editoriale, fără probe".

206 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Din păcate, în momentul de faţă avem prea mulţi judecători timoraţi, ei trebuie încurajaţi

Traian Băsescu (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

"A fost o perioadă când au trebuit încurajaţi profund procurorii pentru a avea curaj să deschidă dosare, am uitat însă că justiţia o fac judecătorii. Din păcate, în momentul de faţă avem prea mulţi judecători timoraţi, ei trebuiesc încurajaţi, să aibe curaj să fie de acord sau să nu fie de acord cu rechizitoriul procurorilor. Am văzut destule rechizitorii care, vorba maestrului Cristoiu, sunt editoriale, fără probe, sunt doar păreri şi am văzut şi instanţe care n-au avut curaj să treacă peste punctul de vedere al procurorilor", a declarat, duminică, la Conferinţa Regională Centru a PMP de la Alba Iulia, Traian Băsescu.

El a adăugat că, aşa cum la vremea respectivă a trebuit să se militeze pentru întărirea autorităţii şi autonomiei procurorilor, acum trebuie făcut acelaşi lucru pentru întărirea autorităţii şi autonomiei judecătorilor.

"De fapt, judecătorul face justiţia, avocatul, procurorul sunt parte a sistemului de justiţie, dar Dumnezeul justiţiei este judecătorul şi cred că a venit vremea să facem o politică de încurajare a judecătorilor, de încurajare să aplice legea şi de încurajare să nu fie timoraţi de campaniile televizate", a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, este "o realitate" că mulţi magistraţi sunt timoraţi de campanii de presă, el făcând referire la postul de televiziune Antena 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici