Băsescu: Le mulţumesc celor care muncesc în străinătate şi nu se întorc în ţară pentru a cere şomaj

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut, miecuri seară, la TVR, să le mulţumească românilor care muncesc în străinătate pentru ceea ce fac indirect pentru ţara lor, nealegând varianta de a se întoarce şi a solicita ajutor de şomaj, România având deja la acest capitol un fond deficitar.

120 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Le mulţumesc celor care muncesc în străinătate şi nu se întorc în ţară pentru a cere şomaj

Băsescu: Le mulţumesc celor care muncesc în străinătate şi nu se întorc în ţară pentru a cere şomaj (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă România nu poate oferi soluţii de absorţie rapidă a forţei de muncă şi acest adevăr trebuie recunoscut. Eu nu-l ascund. Au fost moment în care aceşti oameni nu aveau forţă de muncă în România, 2007-2008. Acum suntem în situaţia în care nu putem oferi locuri de muncă la, iată 7,43 % era şomajul pe ultima lună, pe luna iulie. Asta e realitatea României. România vine mult în urma statelor ca Italia şi Spania. În Italia şi Spania protecţia socială este la un nivel la care spaniolilor şi italienilor le convine mai mult să stea în şomaj decât să facă muncile mai grele. Românii acceptă să le facă şi să câştige mai bine, iar eu mulţumesc acestei categorii de români care muncesc în străinătate", a spus Băsescu.

El a menţionat că România s-ar afla în dificultate dacă aceşti români care muncesc în străinătate ar veni în ţară şi ar cere ajutor de şomaj.

"Imaginaţi-vă dacă cei două milioane de români care muncesc în Italia, Spania, Franţa şi Germania ar veni să primească ajutor de şomaj în România, când noi avem deja fondul de şomaj deficitar. Deci acestor oameni trebuie să le mulţumim pentru ceea ce fac pentru România", a mai spus preşedintele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici