Băsescu, primarului din Buruieneşti: Dacă străinii vă ajută mai mult, să vă adresaţi lor

Primarul din localitatea nemţeană Buruieneşti, grav afectată de inundaţii, i s-a plâns, sâmbătă, şefului statului, că organizaţiile străine îi ajută pe sinistraţi mai mult decât românii, şeful statului replicând: "Dacă vă ajută străinii mai mult, atunci poate ar fi bine să vă adresaţi lor".

209 afișări
Imaginea articolului Băsescu, primarului din Buruieneşti: Dacă străinii vă ajută mai mult, să vă adresaţi lor

Băsescu, primarului din Buruieneşti: Dacă străinii vă ajută mai mult, să vă adresaţi lor (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax Foto)

Înainte de vizita lui Băsescu la Buruieneşti, în zonă a ajuns un transport cu ajutoare din partea organizaţiei italiene "Caritas".

În acest context, primarul i-a spus şefului statului: "Domnule preşedinte, ne ajută mai mult organizaţiile italiene decât românii", iar preşedintele a replicat: "Nu mai spuneţi treaba asta. Dacă va ajuta străinii mai mult, atunci poate ca ar fi mai bine să vă adresaţi lor".

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, sâmbătă după-amiază, în localitatea nemţeană Buruieşenşti, unde a stat aproximativ o oră, timp în care a vizitat şapte gospodării din două zone grav afectate de inundaţii.

Localnicii i s-au plâns preşedintelui că se confruntă acum cu al treilea val de inundaţii în comuna Doljeşti, din care fac parte satele Buruieneşti şi Rotunda, după 2005 şi 2008 şi că nu s-a schimbat nimic.

Preşedintele le-a răspuns: "Facem dig".

Şeful statului le-a spus oamenilor că a discutat cu premierul Emil Boc şi că miercuri va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca fonduri pentru construcţia unui dig pe o lungime de şapte kilometri în Buruieneşti şi Rotunda.

La ora transmiterii acestei ştiri, Băsescu plecase din Buruieneşti, fiind aşteptat la Stânca Costeşti, în judeţul Botoşani.

În urma revărsării râului Siret, în satul Buruieneşti au fost inundate, la începutul acestei luni, câteva sute de case şi gospodării, iar peste trei mii de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici