Băsescu: RMGC i-a dat legea lui Şova, iar acesta, profund incompetent, i-a dat-o şefului său

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că RMGC i-a dat ministrului Dan Şova proiectul de lege aflat acum în Parlament, iar acesta, "profund incompetent", i l-a dat şefului său, Victor Ponta, iar acesta, bucuros de faptul că poate scăpa de responsabilitate, l-a trimis la Parlament.

703 afișări
Imaginea articolului Băsescu: RMGC i-a dat legea lui Şova, iar acesta, profund incompetent, i-a dat-o şefului său

Dan Şova (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Potrivit lui Băsescu, ministrul Şova este "incompetent" şi ar trebui să "se ducă departe".

Băsescu a spus că RMGC i-a dat legea lui Şova, iar acesta, profund incompetent, i-a dat-o şefului său.

"Nu sunt de acord nici cu poziţia celuilalt lider al USL, domnul Antonescu, care a intrat şi el în jocul «votăm sau nu votăm». Or, Antonescu ştie foarte bine că e neconstituţional proiectul de lege. Ştie de pe acum. Decât să spună «Aprobăm, nu aprobăm», ca să vadă de ce grup se lipeşte, mai bine ar spune: »Domnule Ponta, hai să vedem, că avem o lege neconstituţională, ia-o înapoi. În momentul în care o iei înapoi trimite-l pe Şova s-o ridice de la Parlament şi spune-i să ţi-o lase la birou şi să nu se mai întoarcă în Guvern». Pentru că este iniţiativa acestui ministru profund incompetent", a mai susţinut Băsescu.

Şeful statului a afirmat despre actul normativ că "este o lege pe care băieţii de la Roşia Montană Gold Corporation i-au dat-o lui Şova".

"Şova a luat-o frumuşel, i-a spus şefului lui «Ia uitaţi ce lege am făcut, şeful, să trăiţi, rupem gura târgului». Iar şeful lui, bucuros că se mută răspunderea de la el la Parlament, a spus «E bună». Şi Ponta e jurist, nu e inginer, ca mine", a mai afirmat Băsescu.

Băsescu a mai spus că Ponta încearcă să rezolve acest lucru utilizând metoda "Năstase-Iliescu", adică încercând să se acopere prin legi.

"Numai că Ponta este mai puţin inteligent decât Năstase", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici